Equinix naar Canada; Leaseweb naar Slough

De Amerikaanse datacenteruitbater Equinix heeft in Canada dertien datacenterlocaties van telecombedrijf Bell Canada Enterprises (BCE) gekocht voor 750 miljoen dollar. Het Nederlandse Leaseweb houdt het op één extra datacenter en dat is een gloednieuwe in het Britse Slough.

Equinix kocht voor 750 miljoen dollar dertien Bell-datacenterlocaties, goed voor 25 afzonderlijke datacenters, door heel Canada (BCE houdt zelf vijf datacenters). De overname wordt waarschijnlijk in de tweede helft van 2020 afgerond. Met deze overname krijgt Equinix de beschikking over datacenters in diverse metropoolregio’s in Canada. BCE zou hier ruim zeshonderd klanten, waaronder talloze internationaal opererende, ondersteunen.

De Britse vestiging van de Nederlandse hostingspecialist Leaseweb opent een datacenter in Slough om zijn aanwezigheid in Groot-Brittannië te versterken. Het Amsterdamse bedrijf heeft al twee locaties in dat land. De nieuwe vestiging is tot stand gekomen in samenwerking met Iron Mountain, dat in 2018 tekende voor de overname van Evoswitch, het Haarlemse zusterbedrijf van Leaseweb.

Met deze aansluiting, op een belangrijke connectiviteitshub niet ver van Londen, verwacht Leaseweb UK zijn colocatie-diensten aan meer klanten te kunnen slijten. Naast het nieuwe datacenter in Slough heeft Leaseweb datacenters in Londen, Amsterdam, Frankfurt, Washington DC, New York, Atlanta, Chicago, Phoenix, Los Angeles, San Francisco, Seattle, Dallas, Miami, Singapore, Hongkong en Sydney.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-05T09:32:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.