Nieuwe investeerders voor datacenterbunker Kloetinge

Datacenter in Kloetinge van Holland Datacenters

Investeerders Interface Groep van Michel Bender en Robbert Bolsenbroek en ScherpInvest van Eric Van Scherpenzeel hebben een gezamenlijke participatie in Holland Datacenters genomen. Dat is de eigenaar van het datacenter dat zich bevindt in een voormalige atoombunker, gelegen in Kloetinge (nabij Goes).

De Interface Groep (22 procent) en ScherpInvest (11 procent) hebben zich ingekocht bij de huidige eigenaar, Holland Datacenters BV. Die nam de datacenterlocatie over, nadat de vorige eigenaar Data Protectors in 2015 failliet ging

Het datacenter bevindt zich in een voormalige atoombunker, gelegen in Kloetinge (nabij Goes). Het deed oorspronkelijk dienst als uitwijklocatie voor de Nederlandse regering en het oppercommando.

'Wij richten ons met Holland Datacenters op de Nederlandse markt, specifiek gericht op de lokale overheid, de zorgsector en organisaties die hun missiekritische ict veilig willen onderbrengen', vertelt Michel Bender, mede-investeerder van de Interface Groep. 'Het moet voor hen een Fort Knox worden, waar ze geholpen worden met al hun issues rond privacy en beveiliging en niet het gevoel krijgen dat ze een ticketnummer zijn. Daarmee willen wij ons onderscheiden van de grote datacenterschuren.'

Hollands stempel

Volgens Bender (ex-Planconsult, ex-Pinkroccade LG) biedt Holland Datacenters high-secure datacenterdiensten met een oer-Hollands stempel die voldoen aan de hoogste eisen van veiligheid, continuïteit en duurzaamheid. Alle data blijven op Nederlandse bodem. Het ISO-gecertificeerde datacenter voldoet aan alle vereisten van de AVG. Het datacenter draait op groene energie en heeft een eigen zonnepanelenpark.

Eric van Scherpenzeel was eerder de ondernemer achter Data Center Arnhem (DCA) en neemt per 1 januari 2021 de dagelijkse leiding van Bender over die nu nog interim-directeur is. Hij blijft betrokken als aandeelhouder en directie-adviseur en ontwikkelt vanuit die rol een speciale propositie voor de Nederlandse gemeenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-25T18:32:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.