AMS-IX benoemt Ruben van den Brink tot nieuwe cto

Ruben van den Brink

De AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) heeft per 1 maart aanstaande Ruben van den Brink (42) aangesteld als nieuwe chief technology officer (cto). Hij volgt bij het internetknooppunt Henk Steeman op die eind vorig jaar met pensioen is gegaan.

De nieuwe cto gaat leiding geven aan het technische team van AMS-IX. Daarbij staan de automatiseren van diverse werkprocessen en de wijze waarop het knooppunt klanten en leden ondersteunt hoog op de agenda. Ruud van den Brink brengt daarvoor de gevraagde kennis en ervaring mee, zowel op het gebied van peering (het uitwisselen van internetverkeer tussen aanbieders) en interconnectie van netwerken als op het gebied van digitale veranderingen.

Van den Brink heeft ruim tien jaar ervaring in diverse leidinggevende posities bij technische organisaties. Hij begon zijn carrière als wiskunde promovendus bij de Radboud Universiteit in Nijmegen. In 2008 maakte hij de overstap naar het bedrijfsleven en begon hij bij Technicolor, later Ericsson Broadcast Services. Hij vervulde daar diverse managementrollen bij de business units die zich met netwerk-, opslag- en datacenteractiviteiten bezig hielden. Voor zijn overstap naar AMS-IX werkte hij zo’n 5 jaar bij Surfnet, netwerkdienstverlener voor het onderwijsonderdeel. Daar was Van den Brink hoofd van de divisie Network Services en adviseur op het gebied van quantumtechnologie.

9 Terabit

AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) is een neutrale en onafhankelijke vereniging die het beheer voert over een aantal interconnectieplatformen in de wereld. Het platform in Amsterdam is al meer dan vijfentwintig jaar actief en is een van de oudste en grootste knooppunten voor internetverkeer ter wereld. Wereldwijd zijn meer dan duizend ip-netwerken via internetknooppunten van AMS-IX met elkaar verbonden. Het piekverkeer in Amsterdam ligt momenteel op meer dan 9 Terabit per seconde.  

AMS-IX beheert ook exchanges voor mobiele data roaming: de Global Roaming Exchange (GRX), de Mobile Data Exchange (MDX) en de Internetwork Packet Exchange (I-IPX).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-11T12:12:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.