Uniserver koopt datacenter-infra van Soluno BC

Uniserver uit Alkmaar neemt de datacenter-infrastructuur van het Rotterdamse Soluno BC over. Het is de vierde acquisitie door Uniserver in korte tijd.

Naar eigen zeggen is Uniserver inmiddels uitgegroeid tot de grootste clouddistributeur van Nederland. Eind 2019 verwierf de onderneming een groot deel van de datacenteromgeving van Detron. Vorig jaar augustus werd de Amsterdamse clouddienstverlener Denit aangekocht, begin november 2020 gevolgd door de infrastructuur van Micros Internetdiensten uit Schiedam.

Volgens Emile Schouwstra, commercieel directeur van Uniserver, past de overname van de datacenter-infrastructuur van Soluno BC in de strategie om een ecosysteem van cloudspecialisten te bouwen. Het is de bedoeling dat zij elk hun eigen klanten bedienen op basis van specifieke ervaring en expertise. Schouwstra zegt hiermee ook een mooie stap richting de telecomsector te doen.

Cloudcommunicatie

Soluno BC kan zich door afstoting van de datacenter-infrastructuur beter concentreren op innovatie en ontwikkelingen binnen cloudcommunicatie. Het bedrijf profileert zich als een full-service innovatiepartner. Samen met T-Mobile, HPE en Microsoft biedt het een scala aan communicatieoplossingen.

Door de samenwerking met Uniserver kan Soluno BC zijn klanten meer slagvaardigheid en innovatiekracht bieden, meldt het bedrijf. Ook de snelheid en kwaliteit van de dienstverlening kunnen omhoog. De migratie vindt de komende maanden plaats en zal worden begeleid door het onboardingsteam van Uniserver.

Op de achtergrond speelt HPE een belangrijke rol in de samenwerking. Verkoopdirecteur Martin Olij ziet graag koppelingen tussen de juiste partners uit het HPE-ecosysteem. Beide bedrijven zijn partners van het techbedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-26T13:59:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.