Felle brand legt datacenter OVH in de as

Datacenters SBG2 van OVH in het Franse Straatsburg in de hens. Foto: Disclose.tv

Een van de vier datacenters (SBG2) van OVH in het Franse Straatsburg is gisteren uitgebrand. Een ander datacenter (SBG1) heeft schade in vier van de twaalf ruimtes en is uitgezet. De twee andere locaties zijn eveneens uitgeschakeld, maar niet beschadigd. Topman Octave Klaba van de datacenterexploitant spreekt van de ergste dag in het tweeëntwintig jarig bestaan van het bedrijf.

Op woensdag 10 maart 2021 brak er om 0.47 brand uit in een ruimte van SBG2. Hoewel de brandweer snel ter plekke was, bleek snel blussen niet mogelijk. Om 4.09 uur werd SBG2 opgegeven. De brand is inmiddels onder controle. Er zijn geen gewonden gevallen. De oorzaak van de brand wordt onderzocht en er is een onderzoek ingesteld in opdracht van de autoriteiten, laat OVH weten op zijn website.

OVH zet andere datacenters in Roubaix en Gravelines in om de getroffen klanten in Straatsburg te helpen. Naar verwachting zullen in deze locaties de komende weken bijna tienduizend nieuwe servers worden bijgezet. Verder moet de locatie in Straatsburg worden schoongemaakt om vervolgens de elektriciteit en het netwerk voor de drie getroffen datacenters te herstellen.

Octave Klaba, oprichter van het bedrijf, verwacht dat de drie datacenters volgende week weer in gebruik kunnen worden genomen. OVH heeft al eens eerder grote problemen gekend door een forse storing maar brand is natuurlijk een nachtmerrie voor een datacenter. Hij spreekt over de ergste dag tot nu toe voor zijn bedrijf. Maar ook veel klanten zijn zwaar de dupe; op Twitter circuleren berichten dat bij veel van hen goede backupvoorzieningen ontbraken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-11T12:25:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.