Belgian Cloud Summit digitaal én gratis

Cloudeducatie

De tweede editie van de Belgian Cloud Summit gaat dit jaar door, en wel van 8 tot en met 10 juni. De baseline is ‘From Strategy to Practice’, waarmee de organisatoren benadrukken dat bij het gebruik van clouddiensten alles begint vanuit een klare digitale-transformatiestrategie.

De conferentie programmeert meer dan dertig sprekers volgens vier inhoudelijke tracks: Digitale Transformatie, Cloudstrategie en Cloud-applicaties, Cloudsecurity en Datacenter-diensten. Keynotes zijn er van Tjerk Bijlsma, cto van Cisco, Patrick Callewaert, partner bij Deloitte, en Valon Rexhepi, ceo van Devoteam G Cloud Benelux, UK en Ierland. Alle presentaties komen nadien ter beschikking via de website Insightz.io.

Met de slogan ‘From Strategy to Practice’ geeft de summit aan dat het gebruik van cloud-applicaties en -diensten het best vertrekt vanuit een weloverwogen strategie. Pas dan komt de keuze voor de applicaties, datacenterdiensten en alle security en communicatie-aspecten om de hoek kijken.

‘We voelen nu reeds dat de Belgian Cloud Summit veel tractie in de markt genereert’, zegt Peter Buelens van organisator Brewery of Ideas. ‘Zoals bij onze andere conferenties richten we ons op C-levels (ceo’s, cto’s, cio’s en it-strategen), in- en externe consultants en medewerkers die zich in de bedrijven met digitale transformatie, applicaties en cloud bezighouden.’

De corona-pandemie heeft het gebruik van clouddiensten een onverwachte boost gegeven. Zo voorspelt IDC een wereldwijde groei van clouddiensten en -infrastructuur van 229 miljard dollar in 2019 tot over de vijfhonderd miljard in 2023, of een quasi-verdubbeling in vijf jaar tijd. Het IDC-rapport identificeert software-as-a-service als de belangrijkste groeifactor, gevolgd door infrastructure-as-a-service.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-22T11:04:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.