Equinix en GIC gaan meer datacenters bouwen

De Amerikaanse datacenteruitbater Equinix breidt zijn samenwerking met het Singaporese staatsfonds GIC verder uit. Er wordt bijna zeven miljard dollar extra geïnvesteerd in 32 vestigingen wereldwijd.

De samenwerking tussen Equinix en GIC (Xscale gedoopt) werd opgezet medio 2019. Destijds was het samenwerkingsverband ongeveer een miljard dollar waard en was er enkel sprake van datacenters die in Europa ontwikkeld zouden worden. Die plannen krijgen nu een stevig upgrade. 

Er wordt bijkomend 6,9 miljard dollar in de joint venture gepompt en er komen zowel in Europa als in Azië en Amerika extra datacenters, in totaal 32 vestigingen. In Europa gaat hetom Dublin (drie datacenters), Frankfurt (vijf), Parijs (vier) en Warschau (één datacenter). Brussel of Amsterdam ontbreken in het lijstje. Ook in Mexico-City, Sao Paolo, Osaka en Tokio gaan centers open. GIC zal een aandelenbelang van tachtig procent in de toekomstige joint ventures bezitten en Equinix de resterende twintig.

Equinix mikt met de datacenters vooral op hyperscaled bedrijven als Amazon, Microsoft, Alibaba en Google. De  Xscale-datacenters vormen een aanvulling op het wereldwijde platform van Equinix dat meer dan 220 datacenters omvat, en zullen rond of in de buurt van bestaande vestigingen van Equinix gevestigd worden. Zo kunnen klanten ook op deze locaties gebruik kunnen maken van Equinix’ interconnectie en edge services.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-15T10:00:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.