Leaseweb Global neemt Canadees iWeb over

Nieuwe kantoor LeaseWeb in Amsterdam Zuid-Oost

Leaseweb Global neemt iWeb over, een van Canada’s belangrijkste leveranciers van cloudhosting, serverhosting en gehoste oplossingen. Hiermee vormt de Canadese markt qua omzet de derde regio voor Leaseweb, na Nederland en de Verenigde Staten.

iWeb is opgericht in 1996. Het bedrijf biedt dedicated servers en cloudhosting vanuit zijn drie datacenters in Montreal. De integratie van iWeb in het wereldwijde netwerk van Leaseweb geeft huidige en toekomstige klanten de mogelijkheid om probleemloos uit te breiden in de regio en om te profiteren van wereldwijd beschikbare cloudinfrastructuur. De overname zorgt ook voor een aantrekkelijke optie voor organisaties die aanwezig willen zijn op de Noord-Amerikaanse markt, zonder hun data in de Verenigde Staten te hosten.

Duizenden servers

De datacenters van iWeb in Montreal bieden werk aan 92 medewerkers en leveren wereldwijde verbindingen via ISP-peering in Montreal en Tier 1-providers. Klanten hebben toegang tot dedicated servers, private cloud, securityservices en colocatie. Het aanbod van iWeb biedt diverse voordelen voor klanten op het gebied van kosten, efficiency, aanpassingen en beveiliging. Het bedrijf werkt voor 99 procent op waterkrachtenergie en host duizenden servers voor klanten uit allerlei sectoren.

De metropoolregio Montreal is een groeikern voor organisaties die afhankelijk zijn van krachtige, betrouwbare en veilige datacenter- en cloudinfrastructuur. In 2019 is de stad nog uitgeroepen tot Data Centre Location of the Year in de 12th Datacloud Global Awards.

Activiteiten in Canada

‘We hebben de ontwikkeling van iWeb al een aantal jaar met veel interesse gevolgd’, zegt Leaseweb Global-ceo Con Zwinkels. ‘Het bedrijfs-dna lijkt sterk op het onze, en we weten dat ze veel aanvullende diensten en vaardigheden meenemen voor onze activiteiten in Canada. Ze zijn experts op het gebied van hosting en ze begrijpen precies wat Canadese klanten nodig hebben.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-06T11:59:00.000Z Teus Molenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.