Cellnex neemt Media Gateway-datacenter over

Overname netwerk

Cellnex, een infrastructuuraanbieder voor draadloze telecommunicatie, heeft het Media Gateway-datacenter in Hilversum overgenomen van Red Bee. Red Bee biedt wereldwijd mediadiensten aan. De overname past in de groeistrategie van Cellnex, waarbij zowel de uitbreiding van producten als verbreding van de dienstverlening wordt gerealiseerd. Eerder nam het Spaanse bedrijf in Nederland al T-Mobile Infra, Alticom, Breedlink Towerlink en Shere Masten over.

Het Media Gateway-datacenter in Hilversum beslaat 1400 vierkante meter en is een colocatie- en connectiviteitsdatacenter voor een groot aantal publieke en commerciële omroepen en andere media- en telecombedrijven.

Het datacenter biedt ook toegang tot alle Red Bee-hubs en -services over de hele wereld en alle grote datacenters in heel Europa. Daarnaast heeft het directe verbindingen met grote providers, telecomoperators en internet service providers en een groeiend aantal voetbalstadions, televisiestudio's en evenementenlocaties.

Ruimte voor groei

"Het Media Gateway-datacenter vormt een belangrijke schakel in het gehele data-ecosysteem"

Cellnex Nederland beschikt over vierduizend masten en dakopstellingen en biedt door de overname van Alticom datacenterdiensten aan in 24 hoge telecom- en datatorens die geografisch verspreid liggen over heel Nederland.

Volgens Robin Verlangen, commercieel directeur bij Cellnex Nederland is het Media Gateway-datacenter een waardevolle aanvulling op het huidige aanbod. Hij noemt onder meer de centrale ligging in Nederland, de relatief korte afstand tot Amsterdam, de connectiviteitsmogelijkheden en de opslagcapaciteit als pluspunten. Volgens Verlangen is er ook ruimte voor groei en is dat in de regio  Amsterdam mooi meegenomen gezien de schaarste aan capaciteit. 

De overname ligt in lijn met de langetermijnvisie van Cellnex, waarbij het volledige data-ecosysteem centraal staat. ‘Onze telecominfrastructuur is essentieel voor de dienstverlening van mobiele telecomoperators en broadcasting-exploitanten’, vult Ed Boerema, algemeen directeur van Cellnex Nederland, aan. ‘Met de digitale transformatie wordt het echter steeds crucialer om data niet alleen veilig en snel te transporteren, maar ook op te slaan, te verwerken en te ontsluiten', stelt hij. 

Het Media Gateway-datacenter vormt volgens de koper een belangrijke schakel in het 'data-ecosysteem.’ In zijn overnamestrategie kocht Cellnex eerder al in Nederland T-Mobile Infra, Alticom, Breedlink Towerlink en Shere Masten.

Red Bee blijft klant

Ondanks dat Cellnex de Media Gateway heeft overgenomen, blijft Red Bee Media gebruikmaken van het datacenter voor zijn media- en broadcast-diensten. Daarbij gaat Red Bee zich met name richten op het verder evolueren van de cloudplatformen en zogenoemde software-enabled diensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-15T11:38:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.