College B&W Zeewolde ziet Facebook graag komen

Facebook, tegenwoordig Meta geheten, bereidt de bouw van een groot datacenter in Zeewolde voor. Het Big Tech-bedrijf bevestigt de partij te zijn die plannen heeft voor een flinke investering in Flevoland.

Afgelopen donderdag heeft het college van B&W in Zeewolde een positief besluit genomen over de bestemmingsplanprocedure Trekkersveld 4. Dit betekent dat de ontwerpplannen zijn goedgekeurd door het college en ter besluitvorming aangeboden worden aan de gemeenteraad. Door deze plannen wordt een omvangrijk datacenter mogelijk.

Het bedrijf meldt: 'Meta heeft de benodigde documentatie ingediend die ons in staat stelt mogelijk een datacenter in Zeewolde te bouwen. We hebben dit gedaan voor het geval dat het voor onze bedrijfsvoering nodig is om onze infrastructuur uit te breiden. Op dit moment ligt onze focus op het voldoen aan de vergunnings- en goedkeuringsprocessen die vereist zijn door de Nederlandse autoriteiten.' 

Al eerder was bekend dat een 'groot techbedrijf' plannen had om in Zeewolde te bouwen. Al geruime tijd zong de naam Facebook rond, maar het bedrijf onthield zich tot voor kort van commentaar.  

De stukken van de gemeente staan op www.zeewolde.nl/datapark.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Hoera! Een datacenter in onze gemeente" ... eh, behalve dat je als gemeente nu kan zeggen dat je een datacenter in je gemeente hebt, wat denk je als gemeente te winnen?
Werkgelegenheid? Dat is een argument dat alleen steek houdt bij een wethouder terwijl deze wordt gefêteerd in een restaurant. Als er 2 mensen uit de gemeente een contract krijgen is het al veel.
Alure? Een hele mooie grote lelijke doos ergens aan de rand van je gemeente. Natuurlijk, abstracte kunt kan mooi zijn, maar echt mooi is zo'n datacenter natuurlijk niet.
Inkomsten? Okay, maar vaak gaat een partij als Google, Amazon, of zoals in dit geval Meta, met de gemeente om de tafel zitten om de laatste in het pak te naaien. Die paar centen die binnenkomen....

Nee.. wat ik mis in het artikel is een goed onderbouwd argument van de gemeente om dit datacenter in de gemeentegrenzen te verwelkomen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-24T12:31:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.