NorthC neemt Zwitserse datacenters over van Netrics

Netrics-datacenter in Biel, Zwitserland

De Nederlandse NorthC Group, gespecialiseerd in regionale datacenters, neemt de infrastructuur van het Zwitserse Netrics over. De transactie omvat drie datacenters met een totale oppervlakte van 13.000 m2, ruim 7,5 MW aan maximale IT stroomcapaciteit en mogelijkheden voor verdere uitbreiding. De datacenters zijn onderling met elkaar verbonden via een high-speed backbone glasvezelnetwerk. Ze concentreren zich op de regio’s Basel en Biel-Bern.

Het Zwitserse bedrijf wil zich richten op clouddiensten en de modern werkplek. Netrics gaat wel nauw met NorthC samenwerken op gebied van datacenters, connectiviteit en communicatie. Voor NorthC is het de tweede internationale overname, nadat in november vorig jaar IP Exchange in Duitsland werd ingelijfd.

Net als in Nederland wil NorthC in Zwitserland een belangrijk regionaal netwerk opbouwen. Alexandra Schless, algemeen directeur van NorthC ziet de overname van de drie datacenters en de connectiviteitsdiensten als een belangrijke volgende stap in de Europese groeistrategie van haar onderneming. NorthC wil in 2030 volledig CO2-neutraal opereren. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-28T18:03:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.