Equinix steekt 50 miljoen in Canadees datacenter

Het in aanbouw zijnde MT2-datacenter

Datacenterdienstverlener Equinix bouwt een tweede datacenter in de Canadese stad Montreal. Het Amerikaanse bedrijf dat zijn EMEA-hoofdkantoor in Amsterdam heeft gevestigd, investeert vijftig miljoen dollar in die nieuwe locatie met de naam MT2.

De aanbouw van dat tweede datacenter in Montreal sluit aan op de vraag naar datacenterdiensten vanuit de gaming-industrie, makers van visuele effecten, financiële dienstverleners en de luchtvaartindustrie.

Het nieuwe datacenter dat zo’n zesduizend m2 vloeroppervlak krijgt, opent naar verwachting halverwege 2023 zijn deuren. In de eerste fase, die in het derde kwartaal van 2023 wordt afgerond, komt een ruimte voor vijfhonderd serverracks beschikbaar. In het vierde kwartaal moet dat aantal verdubbeld worden naar duizend racks.

Equinix stelt in een persbericht over de nieuwe locatie dat Montreal een belangrijk economisch centrum in Canada en de wereld vormt. Ook is de stad een belangrijk middelpunt van innovatie omdat er veel mensen met een technische achtergrond wonen.

Luchtkoeling

MT2 wordt één van de eerste datacenters van het bedrijf dat gebruik maakt van duurzame luchtkoeling. Het gaat om een combinatie van duurzame koelapparatuur en een hogere temperatuur in de datacenterruimten dan wat nu gebruikelijk is. Daardoor moet de uitstoot met een factor drie verminderen.

Naast serverruimten en internetconnectie biedt MT2 beheerdiensten aan die de bedrijfsvoering van klanten moeten verbeteren, aldus directeur Andrew Eppich van Equinix Canada. Het bedrijf heeft 245 datacenters verspreid over de wereld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Datacenters

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-08T15:39:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.