KPN start joint venture met Perot Systems

Het softwareconcern Perot Systems van de Texaanse multimiljardair Ross Perot komt naar Groningen. Het automatiseringsbedrijf heeft met KPN overeenstemming bereikt over een joint venture.

Die zal in eerste instantie werk bieden aan tweehonderd tot 250 IT-specialisten, maar volgens Perot Systems zal dat binnen de kortste keren een veelvoud daarvan worden. KPN hoopt binnen enkele weken tot een definitief akkoord met Perot te komen. Bestuursvoorzitter Ross Perot komt in dat geval in juni naar Nederland.
Perot werd vooral bekend omdat hij tot twee keer toe heeft geprobeerd om als onafhankelijke kandidaat president van de Verenigde Staten te worden. De eerste keer had hij daarbij enig succes door erop te hameren dat het vrijhandelsverdrag Nafta tussen de VS, Mexico en Canada honderdduizenden Amerikanen hun baan zou kosten. Uiteindelijk redde hij het echter niet tegen de latere president Clinton, die een groot voorstander van het verdrag was. De tweede keer kwam zijn campagne, tegen de zich toen herkiesbaar stellende president Clinton, nauwelijks van de grond.
Het automatiseringsconcern van Perot telt wereldwijd 39 kantoren. Jaarlijks zet het bedrijf meer dan twee miljard gulden om. Bij het enige Nederlandse IT-kantoor in Amersfoort werkt een tiental mensen. Groningen zou deze vestiging in één keer voorbijsteken. Perot Systems is gespecialiseerd in de automatisering van klantgegevens en -transacties.
Het nieuwe bedrijf gaat allefront-office systemen van KPN Telecom verder ontwikkelen. Het gaat om het bundelen en stroomlijnen van de verschillende bedrijfssystemen, die miljarden transacties van klanten registreren: telefoonverkeer, abonnementen, storingen enzovoort. Hierdoor kan KPN cliënten volgen en ook hun behoeften beter peilen. Het is de bedoeling de gezamenlijk ontwikkelde softwarepakketten ook te verkopen aan andere bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-08T00:00:00.000Z Rik Sanders