Microsoft koopt software voor gezondheidszorg

Microsoft pleegt een overname voor de niche van software voor de gezondheidszorg. De Windows- en Office-producent koopt voor een onbekend bedrag de Azyxxi-software, ontwikkeld door drie artsen bij de Amerikaanse non-profit zorgorganisatie MedStar Health Group.

Azyxxi verkent verschillende databestanden om snel patiënteninformatie te vergaren en te presenteren. De software werkt daarbij samen met bestaande medische applicaties en databases. Het fungeert dus als een zoekmachine of zoek-interface en kan ook realtime veranderingen weergeven.

Samen met Azyxxi haalt Microsoft ook twee van de drie auteurs in huis, verbonden aan MedStars Washington Hospital Centre die de software sinds 1996 gebruikt. Het versterkt de ontwikkeling van de software door een team van veertig man toe te wijzen.

De nieuwe eigenaar gaat de programmatuur verkopen aan zorginstanties over de hele wereld. Het is nog niet bekend wanneer de commerciële versie op de markt verschijnt en hoe die verschilt met de huidige versie. Wel laat Microsoft weten dat Azyxxi de basis wordt voor een compleet zorgpakket. Op dit moment is Azyxxi in gebruik bij zeven MedStar Health-ziekenhuizen in Washington en Baltimore.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-27T15:57:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.