Microsoft schikt zaak met softwarekopieerder

Dit artikel delen:

Microsoft en MPO Group, een erkende dupliceerder van Microsoft software discs, hebben een schikking aangekondigd ter waarde van meerdere miljoenen dollars.

Deze schikking volgt na een meerjarig onderzoek naar de productie en distributie van onterecht gekopieerde Microsoft-software. Als onderdeel van de schikking geeft MPO toe dat het de overeenkomsten heeft overtredene. MPO heeft onrechtmatig duizenden disks met Microsoft Server-software gebrand, op basis van een vervalste licentieovereenkomst met Microsoft.

MPO heeft een hoofdkantoor in Averton, Frankrijk, plus vestigingen in Ierland en Thailand.  In 2004 hebben rechercheurs en advocaten van Microsofts anti-piracy team via huiszoekingen en testaankopen een aantal softwarekopieën in handen gekregen die niet conform de geldende overeenkomsten vervaardigd waren. Deze bleken uit de Thaise duplicatiefaciliteit van MPO Group te komen, waar in juli 2003 illegaal 20.000 extra kopieën van Microsoft Exchange en SQL Server waren gemaakt.

Met de productie van deze illegale disks overtrad MPO Thailand het copyright en het merkenrecht en schond men de Disk Replication Agreements tussen Microsoft en MPO. Zodra MPO zich van dit feit bewust werd, werkte het bedrijf volledig mee een diepgaand, wereldwijd onderzoek om de illegale software uit het internationale distributiekanaal terug te halen.

"Wij zijn blij dat deze zaak met MPO zo snel is opgelost. Wij zullen onze relatie met hen voortzetten", zegt David Finn, Microsoft Associate General Counsel for Worldwide Anti-Piracy and Anti-Counterfeiting. "We stellen de stappen op prijs die MPO heeft genomen om hun beveiligingsprocedures te verbeteren. Ook zijn ze zeer behulpzaam geweest bij het opsporen van de mensen die verantwoordelijk waren voor de distributie van de illegale kopieën."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-19T11:23:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.