Microsoft biedt gratis zoeksoftware voor bedrijven

Dit artikel delen:

De markt voor zoekmachines is op internet aan Google. Microsoft wil daar terrein veroveren, maar de strijd speelt ook op pc's en binnen bedrijfsnetwerken. De Windows-leverancier komt nu met een gratis product voor de zakelijke markt.

Microsoft brengt de zoekfunctionaliteit van zijn Sharepoint Server, software voor flexibel samenwerken, uit als apart product. Deze Search Server 2008 komt ook in een gratis te downloaden variant, Express geheten. Die software is dan niet de volledige uitvoering; het is bijvoorbeeld beperkt tot draaien op een enkele server. Microsoft biedt nu een Release Candidate van de software. Beide varianten komen begin komend jaar officieel op de markt.

De zakelijke zoeksoftware krijgt nog versterking middels connectors voor de Documentum-opslagsoftware van EMC en de FileNet-software van IBM. De uitbreidingen voor Search Server komen ook begin 2008 uit. Microsoft gebruikt de OpenSearch-standaard om aan te sluiten op andere systemen. De softwareleverancier meldt dat het al toezegginen heeft van Open Text, Business Objects, Cognos en EMC om OpenSearch-connectors te ontwikkelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dan heeft Microsoft nog een lange weg te gaan aan gezien IBM het product Omnifind heeft. Dat doorzoekt niet alleen bestanden maar legt ook verbanden en toont gerelateerde info. Voor een Duits bedrijf hebben ze een query die kijkt naar positieve en negatieve raacties op internet op een nieuw product. En dat kan Google ook niet. Verder is Social Bookmarking, zoals daar Lotus Connections dat levert een veel betere oplossing voor het zoeken van relevante informatie. Met social bookmarking zoek je in bookmarks die een waarde hebben voor andere gebruikers en daardoor zijn de resultaten al gefilterd en veel meer waard.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-07T10:13:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.