Managed hosting door True

Xerox neemt Veenman over

 

Handen schudden

Xerox, fabrikant van printers en kopieerapparaten, neemt neemt distibuteur Veenman over. Xerox betaalt 43 miljoen euro voor de overname. Door de overname vergroot Xerox zijn marktaandeel in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf.

Xerox, fabrikant van printers en kopieerapparaten, neemt voor 43 miljoen euro Veenman over. Veenman is een dochteronderneming van Corporate Express. Het bedrijf distibueert onder andere producten van Xerox. Met de overname krijgt Xerox een groter marktaandeel in de groep van middelgrote en kleine bedrijven (mkb-marktsegment). Xerox krijgt er ongeveer 4000 extra klanten in het mkb bij.

Veenman heeft zes vestigingen verspreid over Nederland, daar werken ongeveer 300 mensen. Daarmee is het bedrijf een van de grotere, onafhankelijke wederverkopers van kantoorprinters, kopieerapparaten en multifunctionele apparatuur in het midden- en kleinbedrijf in Nederland.

Veenman, opgericht in 1919, heeft het hoofdkantoor in Capelle aan de IJssel. De transactie wordt later dit jaar afgerond. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) moet de verkoop nog goedkeuren.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2475113). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Veenman distribueerde nog geen Xerox. Wel distribueerde Veenman HP, LINIUM (OEM Konica Minolta) en Canon. Daarnaast nog diverse software ten behoeve van digitaal documentmanagement.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×