Google zet oude kranten online

Google heeft een nieuwe stap gezet in zijn doelstelling om alle informatie in de wereld te digitaliseren. Het bedrijf zet oude kranten online. In Nederland biedt de Leeuwarder Courant zijn volledige archief al aan.

Zoekreus Google voegt de inhoud van oude kranten toe aan zijn nieuwsarchief. Het bedrijf gebruikt daarvoor de scantechnologie van Google Book Search. Dat geeft online lezer de indruk alsof ze door een papieren krant neuzen. De zoekreus wil de oude publicaties online zetten en doorzoekbaar maken, zegt Marissa Mayer van Google tijdens een conferentie in San Francisco.

In Nederland is de Leeuwarder Courant het verst gevorderd met het digitaal aanbieden van zijn nieuwsarchief. Op de website zijn alle artikelen terug te vinden tot 1752, toen de eerste krant van de pers rolde. De artikelen zijn ook doorzoekbaar, hoewel voor de indexatie geen gebruik is gemaakt van Google.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ultragaaf.

goede dag ik heb kranten liggen van het jaar 1939 tot jaar 1947 IK WEET NIET OF DAT EEN WAARDE HEEFT ZOU GRAAG WAT MEER INFORMATIE krijgen met dank

@nadia:

Raadpleeg Google zou ik zo zeggen...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-09T11:41:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.