Hacker zet vaart achter Leids CMS

De overgang naar een nieuw contentmanagementsysteem (cms) bij de Universiteit Leiden wordt versneld door een hacker. De universiteit zet alles op alles om zo snel mogelijk alle pagina's over te zetten naar een nieuw en beter beveiligd systeem.

De kraak van de website van de Leidse universiteit heeft vaart gezet achter de overgang naar een nieuw contentmanagementsysteem (cms). De universiteit zet alle zeilen bij om voor 1 januari 2009 alle webpagina's om te zetten naar het nieuwe en beter beveiligde systeem Tridion. Webcoördinator Jos de Kooker: "Voor de overgang staat 1 januari 2009 als deadline. Normaal gesproken zou die limiet minder hard zijn geweest. Door de hacker is de druk om het systeem te vervangen verhoogd. De deadline is een keiharde afspraak geworden."

Het overzetten van de pagina's van het oude cms QCMS naar het nieuwe, is het urgentst. Kooker: "Een aantal pagina's dat eigenlijk later dit jaar onder handen zou worden genomen, wordt eerder overgezet. Normaal worden bij een overgang naar een nieuw cms ook de navigatie en structuur van de pagina's onder de loep genomen, maar voor die kwaliteitsslag is nu geen tijd. Dat doen we in dit geval pas na januari. Het belangrijkste is dat de sites zo snel mogelijk worden overgezet in het nieuwe systeem."

Enorme website

Kooker denkt uiteindelijk tot 1 januari nodig te hebben voordat volledig is overgestapt op het nieuwe cms. "We hebben te maken met een enorme website. Door de historische groei in de afgelopen vijftien jaar en de vele verschillende facultaire websites. We hebben de tijd tot 1 januari hard nodig."

Begin juli kraakte een hacker een deel van de webserver van de Leidse universitaire website. Hij kon binnenkomen door een beveiligingslek op een pagina die was aangemaakt met het verouderde en slecht beveiligde cms QCMS.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat is wel onzin als je het goed gaat bekijken, want waarom gaan ze nou een andere deadline doen?

Vanwege die hacker?

Ik heb maar een (1) uitdrukking hiervoor.
Corruptie viert hoogtij.
In English:
I have only one expression for this:
"Corrupution" is apparently where it is all about.
"Dead................line" exactly.

With kind regards,

Dirk Cornelis Krispijn

Zoals ik met alle discussies heb gedaan,ook met deze voor mijn een definitief einde.
Een "hacker" localiseren met toch wel heel gemakkelijk zijn.
Of men dat werkelijk wil (Scheepsbouwer),dat is een heel ander verhaal.
Ook voor een bonus over lijken kennelijk.
"Het Beste"...van toen.....
"Stof tot nadenken"

Discussie voor mij gesloten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-11T10:39:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.