E-office neemt belang in InfoCaster

Werkplek

E-office, gespecialiseerd in de optimalisatie van digitale werkomgevingen, heeft een aandeel van tien procent genomen in InfoCaster. Dat bedrijf ontwikkelt tools waarmee medewerkers automatisch relevante kennis kunnen delen met collega's, klanten en partners. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van social computing technieken zoals RSS, portals, blogs en persoonlijke informatieprofielen.

Door de investering in InfoCaster ondersteunt e-office dit bedrijf in de verdere ontwikkeling van zijn producten. De twee gaan intensiever gebruikmaken van elkaars kennis om gezamenlijk oplossingen aan te bieden aan bestaande en nieuwe klanten. Doel is het dichten van het gat tussen software voor grote bedrijven en communicatietools.

"Wij zetten de producten van InfoCaster al langere tijd in voor onze klanten", aldus Roland Hameeteman, directeur van e-office. "Hun social computing toepassingen maken het mogelijk op een eenvoudige manier kennis te delen en helpen de overvloed aan informatie tegen te gaan. Deze toepassingen sluiten aan bij de praktische wijze waarop informatie wordt verzameld door de nieuwe generatie computergebruikers. Het toelaten van deze intuïtieve manier van omgaan met informatie geeft bedrijven een duidelijk voordeel, omdat medewerkers eenvoudig relevante kennis kunnen vergaren."

"In onze visie is de kwaliteit en het nut van informatie voor unieke peers doorslaggevend. Als eindgebruikers niet alleen voor zichzelf een persoonlijke omgeving inrichten, maar ook meteen bijdragen aan een informatienetwerk tussen peers, bouw je een robuust en flexibel informatienetwerk op", aldus Sander Hoeken, directeur van InfoCaster. "Het partnerschap met e-office biedt zowel InfoCaster als e-office een aantal strategische voordelen. InfoCaster heeft nog nauwere banden met de ontwikkeling op het gebied van grote kennismanagementomgevingen en portals gebouwd in zowel Microsoft als IBM technologie en e-office zit bovenop de innovaties en ideeën van InfoCaster en kan die weer doorvertalen naar projecten en ideeën voor eigen opdrachtgevers."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-13T16:31:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.