Doxis en Intralinks willen overnames versnellen

Dit artikel delen:
groei cijfers vergrootglas grafiek

Informatiemanagement-adviseur Doxis en werkplekdienstverlener Intralinks slaan de handen ineen. De samenwerking moet boekenonderzoek bij fusie- en overnameonderhandelingen verbeteren door efficiëntere documentuitwisseling. De samenwerking geldt voor de Benelux.

Adviseur van informatiemanagementsystemen Doxis en on-demand werkplekleverancier Intralinks slaan de handen ineen. De bedrijven leveren in de Benelux gezamenlijk diensten bij de controle van financiële gegevens tijdens overname- en fusie-onderhandelingen tussen bedrijven. Doxis gaat bij de bemiddeling van fusie- en overnamegesprekken gebruik maken van on-demand werkplekdienstverlening van IntraLinks. Die samenwerking moet het boekenonderzoek en de beoordeling van geïnteresseerden bij fusies en overnames versnellen.

Transactiedocumenten worden op het beveiligde online-platform van Intralinks geplaatst en uitgewisseld. Zo moeten vanaf het begin tot het einde van het overnameproces de financiële gegevens efficiënt, eenvoudig en veilig beheerd worden. Die methode is volgens de betrokken bedrijven efficiënter en goedkoper dan het inrichten van een fysieke dataroom, een kamer waarin alle benodigde financiële informatie van een bedrijf door de kopende partij kan worden ingezien. Overnames moeten sneller afgerond worden doordat mensen vanaf verschillende locaties inzicht krijgen in de financiële gegevens. Door de bundeling van Doxis' projectmanagement en de beveiligingstechnologie van Intralinks moet de uitwisseling van vertrouwelijke documenten bij fusies en overnames verbeteren.

Onderdeel

Doxis Informatiemanagers is een zelfstandig onderdeel van Ernst & Young. Het bedrijf geeft advies over het ontwerp en de implementatie van informatiemanagementsystemen. Het hoofdkantoor van het in 1998 opgerichte bedrijf staat in Den Haag. Het in 1996 opgerichte Intralinks uit New York regelt de informatie-uitwisseling tussen eindgebruikers via een webdienst en beveiligt die documentstroom.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-28T11:11:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.