Reorganisatie bij EMC kost 2400 banen

Een reorganisatie bij leverancier EMC gaat 2400 banen kosten. De leverancier reorganiseert ondanks goede resultaten in het vierde kwartaal. Het is onduidelijk welke gevolgen de reorganisatie heeft voor Nederland. Dochteronderneming VMware wordt niet geraakt.

Bij EMC Solutions verdwijnen wereldwijd 2400 banen. Dat maakte het bedrijf bekend bij de presentatie van goede vierde kwartaalcijfers. Het is nog niet bekend wat de gevolgen zijn voor Nederland en welke functies er verdwijnen. De ontslagen maken deel uit van een reorganisatie van het bedrijf.

De leverancier hoopt door de reorganisatie in 2009 350 miljoen dollar te besparen. In 2010 moet de reorganisatie 500 miljoen dollar opleveren. De organisatie van dochteronderneming VMware wordt niet geraakt. Andere kostenbesparingen moeten komen door het inhuren van minder externen en het verminderen van reiskosten.

België

Eerder is al bekend gemaakt dat er 49 banen verdwijnen in België, door de sluiting van een kantoor in Mechelen. De ontwikkeling van de Centera wordt hier stopgezet en gaat plaatsvinden in het buitenland.

EMC maakte in het vierde kwartaal van dit jaar een omzet van vier miljard dollar. Dat is een groei van vier procent vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. EMC-topman Joe Tucci is blij met deze resultaten. "Klanten zeggen ons dat investeringen in oplossingen op het gebied van documentbeheer en virtualisatie hoog op de prioriteitenlijst staan." Volgens hem zorgde dit er onder andere voor dat EMC zijn omzet doelstellingen heeft gehaald.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-08T16:55:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.