TNT Post koopt Getronics Document Services

Dit artikel delen:
Postbode

TNT Post koopt Getronics Document Services.

Postbedrijf TNT Post neemt Getronics Document Services over. Dat bedrijfsonderdeel is gericht op het printen en verwerken van salarisstroken. Er is geen overnamebedrag bekendgemaakt. De 150 werknemers krijgen een nieuwe baas.

KPN verkoopt het bedrijfsonderdeel Document Services van ict-dochter Getronics aan TNT Post. Het bedrijfsonderdeel van de automatiseerder stond sinds mei 2008 te koop. Het is niet bekend wat het postbedrijf voor de overname betaalt.

Het bedrijfsonderdeel Document Services print en verwerkt salarisstroken en jaarafrekeningen van grote organisaties zoals energiemaatschappijen. Bij het bedrijfsonderdeel werken 150 mensen. Het gaat om activiteiten in het rekencentrum in Apeldoorn waar de printstraat is gehuisvest en personeel bij de vestiging in Heerlen.

TNT wil zich door de overname versterken op de printmarkt maar verwacht ook dat door de overname de activiteiten voor elektronisch factureren zullen toenemen.

Lang te koop

Het bedrijfsonderdeel van de ict-dienstverlener stond langer te koop dan verwacht. De dienstverlener verwachtte aanvankelijk de verkoop voor medio 2008 af te ronden. Als de ondernemingsraden van Getronics en TNT akkoord gaan, wordt de overname in het eerste kwartaal van 2009 definitief afgerond.

In een poging om in 2010 weer winst te maken besloot Getronics, dat in 2007 door KPN werd overgenomen, zich te specialiseren in generieke ict-dienstverlening zoals werkplekbeheer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-09T16:58:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.