Digitale pen Beurtvaartadres naar Interaxi

Interaxi uit Den Haag neemt de digitale pen-activiteiten van Beurtvaartadres over. De pen behoort niet tot de kernactiviteiten van deze stichting die verladers en vervoerders ondersteunt.

Interaxi heeft de digitale pen-activiteiten van Beurtvaartadres overgenomen. De leverancier van automatische identificatie-oplossingen migreert de oplossing - bekend onder de naam Btms-EnRoute - naar het nieuwe platform voor digitale vrachtbrieven. Interaxi heeft sinds begin februari zijn dienstverlening uitgebreid met de digitale vrachtbrief.

De stichting Beurtvaartadres lanceerde in 2006 samen met Getronics Pinkroccade de digitale pen voor het automatisch verwerken van vrachtbrieven die verladers en vervoerders met elkaar uitwisselen. "Wij kwamen de digitale pen op de Cebit in 2004 tegen en vonden het een goede oplossing voor het efficiënter verwerken van de vrachtdocumentatie. Wij hebben het product daarna laten doorontwikkelen om het te kunnen gebruiken in de logistieke keten", vertelt Rene Bruijne van Beurtvaartadres.

Sneeuwbaleffect

Beurtvaartadres ondersteunt vervoerders en verladers met formulieren, software, standaarden en diensten bij de afwikkeling van logistieke processen. Het commercieel in de markt zetten van de digitale pen past niet goed bij deze activiteiten, legt Bruijne uit. "Het idee was om een sneeuwbaleffect te veroorzaken. Dat is niet gelukt. De pen is op kleine schaal in gebruik. Het is daarom goed dat een marktpartij het product overneemt en het wil uitbouwen."

De stichting zal het gebruik van de digitale vrachtbrief blijven stimuleren, bijvoorbeeld door communicatiestandaarden te ondersteunen. Bruijne wil geen commentaar geven op de vraag wat de overnamesom is en of er sprake is van een transactie met gesloten beurzen.

Met de digitale vrachtbrief biedt Interaxi een oplossing om de administratieve logistieke stroom makkelijker te verwerken. De verwerking van met de hand geschreven documenten kost tijd en geld met een grote kans op fouten. De oplossing combineert handgeschreven informatie met digitale archivering en gegevensverwerking. De vrachtbrief maakt gebruik van een digitale pen in combinatie met alle gangbare en wettelijke formulieren voor (inter-) nationaal transport.

Organisaties

Interaxi maakt deel uit van Today IT, een Nederlands softwarebedrijf, gespecialiseerd in logistieke oplossingen.

Beurtvaartadres is in handen van een vier belangenorganisaties: EVO, Koninklijk Nederlands Vervoer, Het Nederlandsch Binnenvaartbureau en Transport en Logistiek Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-25T12:06:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.