CBR wil ICT in 2010 op orde hebben

Dit artikel delen:

Het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR) denkt in 2010 zijn ict op orde te hebben. Dat zegt woordvoerder Coen Sleddering van de organisatie. 'Alles is gericht op perfecte ict-systemen bij het CBR op 1 januari 2010.' Volgens de ondernemingsraad (OR) van het CBR is de automatisering bij de organisatie niet op orde. Adviesbureau Ernst & Young schrijft na onderzoek dat de ict-problemen geen gevolgen hebben voor de verkeersveiligheid.

De ondernemingsraad schreef in februari brief dat het zich onder andere zorgen maakt over de implementatie van het ict-systeem Scoop. Dit systeem is bedoeld voor de afdeling Medische Zaken, waarmee onder andere de afgifte van geschiktheidsbewijzen wordt ondersteund.

De Raad van Toezicht schrijft in een reactie op het adviesrapport van Ernst & Young dat de implementatie van het systeem tegenvalt. 'Het werkt allemaal niet zo slecht als in de media wordt gesuggereerd', zegt woordvoerder Sleddering. 'We zijn nu met het project Scoop 2 bezig waarin de implementatie wordt bijgeslepen. Zo koersen we aan op een nieuwe situatie per 1 januari 2009.'

Daarnaast zijn er stappen ondernomen naar de leveranciers van Scoop. Welke leveranciers dat zijn, meldt de organisatie niet. Ook stelt de Raad van Toezicht dat eens per kwartaal een directierapportage moet worden uitgebracht over de voortgang van de lopende en toekomstige automatiseringsprojecten bij de organisatie.

Interim-directeur ICT

Ook is er een nieuwe interim-directeur ICT aangesteld die de huidige problemen moet aanpakken. Hij is aangesteld na het vertrek van de financieel directeur, die ook verantwoordelijk was voor ict en vorderingen bij de organisatie. Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat vond dit een terecht besluit. ' Hij voelt zich hoofdverantwoordelijke. Op zijn afdeling is het gebeurd', aldus de minister. Hij heeft bij de organisatie aangedrongen op verdere maatregelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-04T13:38:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.