Doxis maakt Gelders provincie-archief openbaar

Dit artikel delen:

Doxis Informatiemanagers voert de overbrenging van archieven van de Provincie Gelderland uit. Het Haagse bedrijf won de opdracht na een Europese aanbesteding. Het gaat om de het openbaar en doorzoekbaar maken van 754 strekkende meter archieven van Gedeputeerde Staten en commissies uit de periode 1950-1980. De opdracht wordt geraamd op 206.000 euro. Drie Doxis-medewerkers voeren de komende anderhalf jaar de opdracht uit.

Bij de toekenning van de opdracht is vooral gekeken naar de kwaliteit. De provincie woog de kwaliteit voor 60 procent mee in de gunningscriteria, de prijs had een aandeel van 40 procent.

Van de archieven wordt een beschrijvende inventaris opgesteld. De inventarissen worden op verzoek van de provincie opgesteld in MaisFlexis. Die software van De Ree Archiefsystemen maakt webpublicatie mogelijk. Na afronding van het project worden de archieven overgedragen aan het Gelders archief. Daar zijn de documenten voor het  publiek in te zien.

4,2 miljoen euro

Doxis Informatiemanagers is gespecialiseerd in informatiemanagement bij de overheid en in de non-profit sector. In juni 2008 besteedde verschillende ministeries en overheidsinstellingen het documentmanagement uit aan een consortium waarvan de Haagse dienstverlener ook deel uit maakt. Die opdracht had een gezamenlijke waarde van 4,2 miljoen euro.  

Doxis is een zelfstandig onderdeel van financieel adviesbureau Ernst & Young.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-10T15:01:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.