Aia Software voldoet aan archiveringstandaard

Het ITP Document Platform van de Nijmeegse leverancier Aia Software ondersteunt vanaf versie 3.5.8 de PDF/A-standaard. In die kwalificatie van de International Organization for Standardization (ISO) zijn eisen vastgelegd voor de langetermijnopslag van bedrijfsgegevens. Het PDF/A-formaat is gelijk aan het PDF-formaat, maar wordt alleen voor archiveringsdoeleinden gebruikt.

Met het ITP-correspondentiesysteem kunnen documenten zoals contracten, aanmaningen, schadecorrespondentie en andere bedrijfsdocumenten geproduceerd worden. Gebruikers wordt hulp geboden door middel van een interactief vraaggestuurd systeem. Daarnaast kan de gebruiker werken met voorgedefinieerde tekstbouwstenen, die ze kunnen nabewerken in hun eigen tekstverwerkingsprogramma.

Het PDF/A formaat is gelijk aan het PDF-formaat, maar wordt alleen voor archiveringsdoeleinden gebruikt. Het doel van de standaard is om documenten op een gestandaardiseerde manier veilig te stellen zodat ze in de toekomst nog bruikbaar zijn.

PDF/A Competence Center

Het platform van de Nijmeegse leverancier voldoet aan de richtlijnen om gegevens voor lange termijn op te slaan. Bedrijven die hun gegevens digitaal archiveren zijn verplicht te zorgen dat hun documenten voldoen aan deze standaard. Door de toevoeging van deze functionaliteit aan ITP 3.5.8 hoeven bedrijven geen extra slagen te maken om documenten geschikt te maken voor langetermijnarchivering.

De Nijmeegse softwareleverancier voor documentmanagement is toegelaten als lid van het PDF/A Competence Center. Dat is een samenwerking tussen verschillende leveranciers en experts van PDF-technologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-23T15:16:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.