'Wij leveren de gekke weetjes bij de Spelen'

Het Nieuwegeinse bedrijf Infostrada is Olympisch hofleverancier van feiten en wetenswaardigheden die media gebruiken bij hun berichtgeving over de winterspelen in Vancouver. Het gaat om biografische informatie over de vierduizend sporters, historische uitslagen van alle sporten en voorgaande evenementen en talloze feiten van de winterspelen zelf. 'Informatie verzamelen is onze kernactiviteit', vertelt oprichter en directeur Philip Hennemann van Infostrada.

'Wij zorgen ervoor dat de journalisten ter plekke goed worden geïnformeerd', vervolgt hij. Ongeveer 180 medewerkers struinen papieren en online bronnen af op zoek naar relevantie informatie. Zij leveren de gegevens vervolgens aan het kantoor in Sydney, waar de feiten worden gevalideerd.

Database

Uiteindelijk komt de informatie terecht in een SQL Server-database. Van elk van de vierduizend olympische atleten bestaan wel honderd databaserecords. 'Dat varieert van leeftijd, opleiding, idolen, trainingsschema's, prestatie en blessures tot behaalde resultaten', vertelt Hennemann. De database staat verspreid over tachtig servers in een eigen datacenter van Infostrada in Nieuwegein.

De database is via xml gekoppeld aan Info2010, het informatiesysteem van ict-dienstverlener Atos Origin. Via dit platform worden alle sportieve wetenswaardigheden beschikbaar gesteld aan persbureau Reuters, aan televisiezenders als NOS, ESPN en Eurosport en aan grote dagbladen in binnen- en buitenland. Daarbij worden ook interessante externe online bronnen gekoppeld.

Commonwealth Games

Vijf medewerkers van Infostrada werken tijdens de Olympische Spelen vanuit Vancouver. Op de achtergrond werken nog eens vijftig mensen aan het vullen en onderhouden van de olympische database. Het is het vijfde olympische evenement dat Infostrada van wetenswaardigheden voorziet. Het bedrijf werkt ook voor de Commonwealth Games en de Asian Games, later dit jaar.

Behalve in Nieuwegein en Sydney heeft Infostrada vestigingen in Kopenhagen, Londen en Wenen.

De winterspelen vinden plaats van 12 tot en met 28 februari 2010.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-01T15:45:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.