Pegasus Mail bestaat twintig jaar

Dit artikel delen:

Zaterdag 13 februari 2010 bestond Pegasus Mail twintig jaar. Pegasus Mail (of PMail) is daarmee een van de oudste, nog bestaande, e-mailclients voor MS Windows. Het programma werd in 1989 ontwikkeld door David Harris. Hij schreef de software in zijn vrije tijd voor zijn werk aan de universiteit van Dunedin in Nieuw-Zeeland.

Medio 1990 bleek er wereldwijd zoveel vraag naar het mail-programma te zijn dat Harris besloot het programma gratis beschikbaar te stellen. Pegasus Mail is nog steeds gratis. 

'Het oudste mailbericht in mijn bezit dat is verzonden met Pegasus Mail dateert van 13 februari 1990', schrijft David Harris op het ontwikkelweblog van Pegasus. 'Het is van mijzelf afkomstig, en gericht aan mezelf. Het onderwerp is Een klein testje. In het bericht staat enkel Wat doe je vanavond met het avondeten?'

Versie 5

Als alles volgens plan verloopt verschijnt dit jaar versie 5 die behalve een geheel nieuwe folder-structuur ook een geheel nieuwe interface krijgt. Ook verschijnt dit jaar een Nederlandstalige versie van Pegasus Mail.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mooie tijden waren dat. Wij draaiden destijds, midden jaren 90, op zo'n 20 vestigingen Pmail met Mercury als mailserver op Netware. Volledig gratis dus voor niets. Natuurlijk wel een aantal handleidingen bestelt om David financieel te ondersteunen. O.a. via leden van de NGN was er genoeg ondersteuning beschikbaar. En toen kwam de dag dat de holding vond dat het allemaal anders moest omwille van een centraal adresboek... (Dit was door ons al lang gerealiseerd in Mercury) Tonnen zouden er geïnvesteerd moeten worden (Hardware,Windows Servers,MS-exchange), zonder dat dit de werkmaatschappij enig voordeel zou opleveren. Natuurlijk waren er wel argumenten aan te voeren zoals betere samenwerking, maar 90% van de gebruikers was daar nog lang niet aan toe. Uiteindelijk is het plan, na veel strijd, dan ook niet doorgegaan.

Wat ik mij afvraag is hoeveel van die 90% nu meer doet dan een simpel emailtje versturen? Natuurlijk is er de afgelopen 15 jaar veel veranderd maar wordt er in het bedrijfsleven, met name in de bouw en industrie, echt meer rendement gehaald uit de "moderne" e-mail systemen ?

In die tijd installeerde ik PMail regelmatig als alternatief voor Outlook Express dat door zoveel mailwormen werd misbruikt.

>Wat ik mij afvraag is hoeveel van die 90% nu meer doet dan een simpel emailtje versturen?

Tja, integratie met agenda's hebben de grote jongens groter gemaakt en voor thuis bestaan er meer alternatieven, waaronder webmail.

Zelf heb ik PMail privé een jaar of negen gebruikt, was en is wel een fijn programma, maar sinds enkele jaren over op GMail ("om er via elke PC met internet bij te kunnen"), en inderdaad zoals gezegd, er zijn tegenwoordig diverse alternatieven, waaronder Thunderbird.
Ben wel benieuwd wat versie 5 brengt, versie 4 deed wat gedateerd en spartaans aan, maar werkte verder wel prima.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-15T14:57:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.