Microsoft biedt gratis update naar Office 2010

Kopers van de kantoorsoftware Microsoft Office 2007 kunnen gratis upgraden naar Office 2010. Daartoe start de softwareleverancier een upgradeprogramma. Wanneer het programma start en hoe lang het gaat duren maakte financieel directeur Peter Klein niet bekend. Office 2010 verschijnt in juni 2010 op de markt. Het aanbod geldt alleen voor kopers die Office 2007 kopen na de start van het programma.

Klein deed zijn uitspraken tijdens de Morgan Stanley Technology, Media & Telecom Conference. Microsoft Nederland bevestigt noch ontkent de uitspraken van Klein.

Het softwarebedrijf verwacht veel van de nieuwste versie van de kantoorsoftware. 'Office 2010 is een belangrijk product voor ons bedrijf. We zijn erg enthousiast over hoe de zakelijke versie van Office 2010 integreert met SharePoint, Exchange en Communications Server en zeker met webapplicaties', zegt Klein.

Nederlandstalige versie

De Nederlandstalige versie verschijnt in juni 2010, net als de oorspronkelijke Engelse variant. De zakelijke variant wordt al eerder uitgebracht voor ondernemingen met een volumelicentie.

Het softwarepakket komt in vijf versies: Professional Plus, Professional, Home & Business, Standard en Home & Student. De meeste daarvan bevatten naast bekende kantoorprogramma's zoals Word, Excel, Powerpoint en Outlook ook de uitgeklede webversies daarvan. Zakelijke gebruikers kunnen deze zogenoemde Office Web Apps op hun eigen bedrijfsservers installeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goede raad, als je MS-Office 2003 toch wilt vervangen neem dan meteen OpenOffice, de omstelling is net zo groot maar de kosten voor licenties bespaar je jezelf.
Voor wie veel makros heeft, deze konverteren is een eenmalige aktie en er zijn al meerdere bedrijven die aanbieden dat te doen, SUN heeft daarover informatie.

Dat vind ik een nette actie van MS; zoiets zie je niet meer vaak tegenwoordig.

@Jan: het nieuwsbericht gaat over een gratis update van MS Office 2007 naar 2010. Ik snap niet waarom je OpenOffice en MS Office 2003 erbij moet halen.

@ Jan
Goede raad zeg - dan blijf je functioneel op niveau 2003 of eerder

Zelfs als ze alles gratis weggeven zal ik geen fan worden
van MS. Nooit geweest ook, zelfs al is het mijn specialisme.
Alles zijn toepassing, en MS Office blijft de meest uitgebreide, maar het is wel MS-only, en we zullen
de rare bugs, plotselinge beleidswijzigingen en de vaak
hoge kosten voor lief moeten nemen, in dat geval.

Zelf gebruik ik OOo (OpenOffice.org) waar ik maar kan (op Linux, maar ook op Windows),
en alleen MS-only platform koppelingen dwingen mij tot gebruik van o.a. MS Office (t/m 2007).
De sympathieke looks-and-feel van gebruik, diepgaande documentatie, ontwikkeling en vrijheid, maken mij een echte OpenSource fan, het kostenaspect zelfs nog even
buiten beschouwing latend.

@Valcon:
Jan bedoelt dat wanneer je vanaf nu Office 2007 aanschaft, je waarschijnlijk van 2003 of lager afkomt.
Hij brengt het wat ongenuanceerd, maar ben het wel met hem eens. Echter kan het niet zomaar voor iedereen opgaan. Er bestaan meer issues dan alleen de macro's,
zoals men meestal bedoeld.
Een nette actie vind ik het ook niet. Let maar op, er is altijd een commerciële listigheid aanwezig, MS doet
dit zeker niet omdat ze het beste met je voor hebben,
en dat is ook logisch.
Ze hebben alle baat bij dit soort hengeltjes, zeker op dit moment.

@Jan van Leeuwen:
Kun je ook aangeven op welk gebied OpenOffice dan superieur zal zijn aan Office 2010?
Financieel zal het productiviteitsverlies tijdens het testen, converteren en overstappen vele malen groter zijn dan de licentiebedragen die gemoeid zullen zijn met de overstap naar Office2010 (die we overigens ook niet zullen maken omdat we net op 2007 zijn overgestapt).
Verder begint het Jehova-achtige OpenSOurce-gedram me een beetje tegen de borst te stuiten - maar dat is puur mijn persoonlijke irritatie in deze. Ik heb dat destijds al eerder meegemaakt met het 'Team OS/2' (waar is dat gebleven toruwens?) en die MAC-fanatici die geen gelegenheid ongebruikt lieten om Microsoft te bashen. Ieder het zijne!

Ron heeft gelijk. Open Source is vooral religieus fundamentalisme. En waar dat toe kan leiden zien we dagelijks in Afghanistan etc.
Je moet als OS ontwikkelaar toch redelijk de weg kwijt zijn om kostbare tijd in je korte leven te verspillen aan het namaken van dingen die al jaren bestaan......en waar dus ook niemand op zit te wachten

Falcon, dit soort acties houdt Microsoft wel vaker. O.a. bij de aanschaf van XP toen Vista bijna op de markt kwam en bij de aanschaf van Vista toen Seven bijna op de markt kwam.
De vraag is wat de omruilkosten zijn. Dat kan per leverancier verschillen, maar het kost al gauw 20-30 Euro per licentie aan administratiekosten voor deze Free Update en uiteraard jouw eigen tijd. Verder betaal je ook nog eens de prijs van MS Office 2007.

Ron, de standaardlicentie van Lotus Symphony Office is ook gratis. Niet dat ik zou durven te beweren dat Symphony Office superieur is aan Office 2010, maar deze suite heeft ook zo zijn voordelen.
Deze OpenOffice cloon is bij IBM op meer dan 330.000 werkplekken geïnstalleerd. Wellicht omdat in de VS ook Mormonen wonen (die van Novell) naast Jehova’s en wellicht ook omdat Microsoft IBM in de steek heeft gelaten met de ontwikkeling van OS/2 en daarna met het NT 3.1 been ervandoor is gegaan.
Symphony Office heetf wel een groot nadeel. Als je Symphony Office op je laptop hebt en je gaat door een poortje op een luchthaven, dan gaan alle bellen rinkelen en wordt je wel meteen als een potentiële fundamentalistische terrorist opgepakt.

@Bram
Je hebt geen idee waar je over praat.

@Ron: Kortetermijnvisie. Het achter nieuwste versies aanhollen die, als er al een produktiviteitswinst is, direct teniet gedaan wordt door het weer leren van een nieuwe look en feel. Veel mensen en organisaties worden er flauw van.

Je merkt dat MS nattigheid begint te voelen op allerlei gebied: Operating System, Virtualisatie, Office. Ze weten dat ze terrein gaan verliezen en zetten de gratis update in om zo weinig mogelijk zieltjes te verliezen.

@John: volgens mij zeggen we exact hetzelfde: Als het niet kapot is moet je het niet repareren! Dat is mijn kritiek op MS die met nieuwe versies komen waar niemand op zit te wachten (behalve hackers die als eerste de nieuwe lekken willen rapporteren/misbruiken).
Af en toe is het toch wel een triest wereldje, die IT: veel mannetjes die allemaal hun superioriteit/gelijk willen bewijzen. Ik ga op verjaardagen nooit naast iemand zitten die zegt 'verstand van computers te hebben' want dan is mijn avond naar de filistijnen. Ik zeg zelf ook meestal dat ik op een accountantskantoor werk. Hoef ik niet te liegen en ben ik van die vervelende betweters af die de godganse dag niets anders doen dan van die grappige gefotoshopte tieten naar Jan-en-alleman te sturen en menen dat ze daarmee verstand van IT hebben gekregen. Op de een of andere manier is mijn omgeving er mee vergeven...
Sorry: het is een lange, zware dag geweest, het wilde niet allemaal lukken en ik ben moe en dan word ik nog wel eens wat zwaar op de hand...

Vraag aan gemeente Heereveen wat ze van Openoffice vinden

De gemeente Heerenveen vindt OpenOffice prima, maar heeft problemen met enkele backoffice producten die nog niet klaar zijn met koppelingen met iets anders dan MS Office. Voortaan zelf de media bijhouden.

@ICT-er:
Op het moment dat ik hier een dergelijke strategische ommezwaai voorstel, moet ik hard kunnen maken dat dat in het bedrijfsbelang is. Ik probeer vooral ook de bedrijfseconomische argumenten boven tafel te krijgen waarom we hier die ommezwaai zou moeten maken. Vooralsnog komen de argumenen niet verder dan de licentiekosten minus de kosten die we dan zouden moeten maken om alle pakketten die hier draaien te koppelen met OpenOffice - met voor mij de onzekerheid OF het uberhaupt te koppelen is.
De kosten die we dan moeten gaan maken om een deel van de licentiekosten uit te sparen zijn echter voor mijn gevoel veel hoger dan die beparingen. Wij gaan niet naar iedere nieuwe versie over: we zijn van Office 2000 naar Office 2007 gegaan, werken nu nog op een XP Pro platform en gaan binnekort voorzichtig op een enkele machine proefdraaien met W7.
Ik denk dan ook dat ik zonder goede (economische) argumenten een overstap er niet doorkrijg. Functioneel werkt alles en is er hier geen enkele reden om over te gaan naar OpenSource producten.

Waarom ontstaat nou weer die discussie MS Office versus OpenOffice?
Voor mij is het wat zuur, deze actie van MS, want ik heb pas nog in november 2009 Office 2007 aangeschaft.
Toch typisch, om geld te sparen kondigt MS deze actie aan, dus veel kopers wachten nu wel tot juni, anders heb je net de boel geïnstalleerd, kun je weer opnieuw beginnen. M.a.w. het zal MS niet al te veel gaan kosten. Ik denk dat Office 2007 zichzelf inmiddels wel heeft terugverdient.
En of ik overga op Office 2010? Denk het voorlopig niet, ben net aan 2007 gewend.

Ron Tuijnman, het gaat inderdaad om de rede en niet om een vermeend geloof, ook niet van je opdrachtgever. Een paar scenario's doorrekenen is altijd verstandig, incl. de nuloptie. Een office suite is meestal maar een klein onderdeel van de infrastructuur en de keuze daarvan mag dan niet leidend zijn. De resultaten van een pilot zijn wel doorslaggevend. Alleen als scenario's ongeveer gelijkwaardig blijken zijn, dan kies ik wat de opdrachtgever wil horen. Dat spreekt voor zich.

@ Bram
lees de Duitse vakpers eens.

Fijn. Nu nog een gratis update naar W7 voor Vista bezitters.

In de jaren 90 werkte ik met Wp 5.1 daarna een overstap naar Wp 6.0. Vervolgens kregen we te maken met de al in one. Microsoft heeft toen sterk aan de markt bewerkt.
Office 97, 2000,2003,2007 en nu 2010. In de 1990 gebruikte ik lotus 123, dbase 3+ en Wp. Nu Ms office. Het maakt voor mij voor thuis gebruik niet zoveel uit met welke applicatie is werk. Ik kon in 1990 een brief schrijven en nu ook, of ik dit nu doe met 97, 2003 enz enz enz die uitgeprinte brief ziet er net zo uit als toen met Wp 5.1.

Wat wel een feit is: Op kantoor maken ze voornamelijk gebruik van de nieuwste applicaties, en 80% is Ms office. Athans mijn ervaring. Waarom moeten we blijven overstappen naar een nieuwe applicatie met minimale verbeteringen. Laten we nu eens met zijn alle op 2007 blijven. zullen we nu ineens niet meer een brief kunnen schrijven, en geen database meer kunnen maken, en kunnen we we nu niet in eens geen moeilijke berekeningen meer maken? Inversteer maar doe het verstandig! We spekken alleen maar Microsoft.

Wat ook best wel leuk is te vermelden:
Microsoft meld keer op keer met hun nieuwste applicaties kostenbesparend zijn. zo'n 80procent van de gebruikers gebruiken windows. en zo'n 20 procent gebuikt andere OS op hun computer. Waarom worden toch ieder jaar de kosten van ICT hoger, dit jaar was het wereldwijd 5.6 procent. Het zou nu toch een keer naar beneden moeten? De Hardware wordt maar goedkoper, daaraan kan het niet liggen. We virtualiseren, dus minder machines met meer OS en minder stroom. Ja ja.... onze Bill Aids kan het mooi brengen, maar ik geloof er niet zo veel meer van, ik werk nu bij een bedrijf die al in 10 jaar hun systemen niet hebben veranderd,vdraaien nog op WINNT, na mijn in dienst treding heb ik ze erop attent gemaakt dat ze maar eens een backup moeten maken!
KIJK DAT IS KOSTEN BESPAREND, GEWOON 10 JAAR NIETS DOEN AAN JE NETWERK PARK......

kan je ook office 2003 upgraden naar office 2010
zo ja hoe moet ik dat doen
gr v cor

@ Cor, neen dat is niet mogelijk.
Gewoon netjes deinstaleren en dan de nieuwe office instaleren.
Upgrades laten meestal wat meer "rotzooi"achter dan gewoon een nette deinstalatie cq instalatie.

Ik vind dat het niet uitmaakt wat je gebruikt zolang het maar werk.

Ik heb het hele pcket van office 2003 gekocht met geldige lecenti hoe kan ik aan een nieuwe versi komen ik blijf niet kopen zo worden we allemaal rijk.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-04T11:37:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.