Xerox wint aanbesteding bij KvK

Documentdienstverlener en printerleverancier Xerox heeft na een Europese aanbesteding een opdracht binnengehaald van de Kamer van Koophandel Nederland. Het gaat om levering en het beheer van printers en multifunctionele systemen bij de twaalf regionale Kamers van Koophandel die in een collectief zijn verenigd. De apparatuur is verspreid over 34 kantoren in Nederland. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

De Kamers van Koophandel willen besparen op printkosten en meer efficiëntie brengen in de documentstromen binnen de organisatie. De beheerder van het handelsregister werkt aan het stroomlijnen van de organisatie.

Ict-manager Mansour Jouhri: 'Centralisatie van de randapparatuur, werkplekmanagement en éénduidig gebruik werkt kostenbesparend bij het beheer.' Volgens Jouhri moet dat naast voordelen voor de handelsorganisatie ook voordelen opleveren voor de klanten van de Kamers van Koophandel.

Software-ontwikkeling

De landelijke organisatie van alle Kamers van Koophandel in Nederland bevindt zich in een omvangrijke vervangingslag van ict-toepassingen. Het gaat onder andere om een nieuw handelsregister en de implementatie van standaardpakketten voor applicaties die nu al in gebruik zijn binnen de organisatie. Die opracht werd in 2008 gegund aan een consortium van Atos Origin, Capgemini en Ordina.

De Kamer van Koophandel wil bij die uitbesteding vanuit een regierol software ontwikkelen. Daarbij wordt het routinewerk uitbesteed aan de drie partijen en houdt de handelsinstelling de coördinatie in eigen hand. De opdracht moet in 2012 zijn afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-29T12:12:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.