BCT opent kantoor in Duitsland

BCT heeft een vestiging geopend in Duitsland. De Limburgse leverancier van systemen voor content management en document management houdt kantoor in Aken. De nieuwe vestiging komt voort uit de overname van de Duitse distributeur SDD op 26 mei 2010. Met dat bedrijf had BCT voordien een samenwerkingsovereenkomst. De nieuwe locatie richt zich vooral op de verkoop aan industriële bedrijven in het Ruhrgebied van het softwarepakket Corsa/Invoice. Dat wordt gebruikt voor de verwerking van elektronische facturen.

De Limburgse leverancier van software voor facturatie, contractafhandeling en enterprise content management (ecm) is al sinds 2001 actief in Duitsland, maar bediende die markt tot dusver vanuit Nederland en via Duitse partners.

Op de nieuwe vestiging wordt gestart met acht man. Die groep wordt vanuit Nederland ondersteund via de servicedesk, engineers en implementatie-experts.

Op dit moment zijn grote organisaties zoals uitgeversbedrijf Weltbild, bouwconsortium Strabag en technologiebedrijf Thyssen Krupp klant bij de leverancier. Daarnaast werken veel zogeheten ‘Versorgungswerke' met de automatiseringssoftware van de Limburgse leverancier. Dat zijn overkoepelende organisaties die administratieve diensten voor specifieke beroepsgroepen leveren.

In tegenstelling tot de Nederlandse markt, waar 75 procent van de klanten in de overheidssector te vinden zijn, heeft het bedrijf in de Duitse markt vooral industriële bedrijven als klant.

Corsa

BCT is gevestigd in het Limburgse Amstenrade en biedt werk aan 180 mensen. Zij richten zich op de implementatie, opleiding en het onderhoud van documentmanagementsysteem Corsa. In 2009 zette het bedrijf 18,5 miljoen euro om.

Volgens de leverancier wordt Corsa 7.2, dat sinds 31 juli 2009 officieel NEN 2082 gecertificeerd is, gebruikt bij ruim zevenhonderd bedrijven grote en middelgrote bedrijven in de Benelux, Duitsland en Oostenrijk  De software wordt vaak via maatwerk gekoppeld aan externe bedrijfsapplicaties.

Het bedrijf levert ook applicaties voor specifieke taken en branches. Het gaat onder andere om software voor factuurverwerking, bezwaar- en beroepsprocedures, contractbeheer en automatische documentregistratie en -classificatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-21T15:38:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.