IBM draagt eigendom InfoPrint over aan Ricoh

Documentdienstverlener en printerleverancier Ricoh neemt InfoPrint Solutions op in zijn bedrijf. Die leverancier van printdiensten voor grote documentstromen wordt een dochterbedrijf van Ricoh. InfoPrint Solutions is op 1 juni 2007 opgericht als een joint venture van de divisies voor printsystemen van IBM en Ricoh. In drie jaar is het eigendom van het bedrijf stapsgewijs overgegaan naar Ricoh. Die overgangsperiode is op 30 juni 2010 afgerond.

Ricoh breidt door de inlijving zijn aanbod aan productieprinters, software en documentbeheerdiensten voor hoogvolume outputmanagement uit. Het gaat bijvoorbeeld om het beheer van grote documentstromen bij financiële instellingen. Het ingelijfde bedrijf is vooral actief in Groot-Brittannië, Frankrijk en Spanje. InfoPrint levert daarnaast afdrukoplossingen voor afdelings-, bedrijfs- en industriële omgevingen van kleine bedrijven en drukkerijen.

Bij Ricoh werken wereldwijd 108.000 mensen waarvan 17.000 op vestigingen in Europa. Bij InfoPrint werken 2700 mensen. De Nederlandse tak van het bedrijfsonderdeel houdt kantoor in Amsterdam.

Ricoh lijfde in 2005 leverancier van grootvolumeprintmachines en aanvullende diensten Infotec, in.

Uitbesteding printactiviteiten

Ricoh richt zich specifiek op productie printen, ict-dienstverlening op het gebied van printen en documentmanagement en de uitbesteding van printactiviteiten. Het bedrijf wil  binnen acht jaar de helft van de omzet uit deze activiteiten halen. Halverwege 2009 was dat nog minder dan twintig procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-05T12:34:00.000Z Pim van der Beek