Nijmeegs Aia Software richt pijlen op VS

Dit artikel delen:
Handen schudden

Leverancier van software voor documentbeheer Aia Software gaat samenwerken met het Canadese bedrijf Hg197. Die databeheerleverancier voegt het ITP Document Platform van het Nederlandse softwarehuis toe aan het productaanbod. Door de samenwerking hoopt Aia Software zijn marktaandeel in de VS en Canada te vergroten.

De leverancier uit Nijmegen hoopt de omzet in de Verenigde Staten het komende jaar te  verdubbelen. Maar geeft niet aan welke omzet in 2009 in de VS werd behaald. De leverancier is in de VS actief op zoek naar wederverkopers die producten of diensten leveren op het gebied van documenten of klantcommunicatiebeheer.

In 2009 had Aia Software de pijlen gericht op groei in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf zag de omzet daar bijna verdubbelen. Het klantenbestand groeide met een kwart, met name door versterking in de Londense verzekeringsmarkt. De leverancier zegt niet wat de omzet en omvang van het klantenbestand in 2008 waren.

De leverancier sloot eerder een samenwerkingsovereenkomst met print-, distributie- en archiveringsbedrijf Printsoft, een dochterbedrijf van Australia Post. Die samenwerking moet de wereldwijde distributie van het ITP Document Platform ook vergroten.

Met het ITP Document Platform kunnen bedrijven zonder tussenkomst van de ict-afdeling documenten creëren en beheren via verschillende kanalen, zoals digitaal en print. Het gaat daarbij om documenten als contracten, aanmaningen en schadecorrespondentie.

Gebruikers wordt hulp geboden via een interactief vraaggestuurd systeem. Daarnaast kan de gebruiker werken met voorgedefinieerde tekstbouwstenen, die ze kunnen nabewerken in hun eigen tekstverwerkingsprogramma.

ABN Amro

Aia Software heeft vestigingen in Nijmegen en Zoetermeer. Daarnaast heeft het bedrijf kantoren in Duitsland, Engeland, Zwitserland, de Verenigde Staten en Australië.

Het softwarebedrijf werd in 1988 opgericht en heeft ongeveer 850 klanten verspreid over 25 landen wereldwijd. Klanten zijn onder andere: Gemeente Rotterdam, Goudse Verzekeringen, Welcium, ABN Amro Bank, London Verzekeringen en Unigarant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-08T11:36:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.