VVV's bouwen databank voor toeristische info

Dit artikel delen:

VVV's en regionale bureaus voor toerisme kunnen hun bezoekers voorzien van actuele informatie uit een nieuwe landelijke databank. De Nationale Databank voor Toerisme, Recreatie en Cultuur (NDTRC) maakt de informatie over toerisme en vrije tijd efficiënter toegankelijk. Minister Maria van der Hoeven nam de databank begin juli 2010 in gebruik. De databank werd gebouwd door softwareontwikkelaar Ferranti.

In de databank worden toeristische gegevens opgeslagen, verwerkt en ontsloten, zoals via de website VVV.nl. De database heeft diverse im- en exportmogelijkheden. Hij is gekoppeld aan een beheerapplicatie, aan een systeem voor content management en aan de verschillende websites. Koepelorganisatie VVV Nederland beheert de database.

Promotie

De  VVV's en aangesloten organisaties, zoals hotels en musea, voorzien de databank van content en gebruiken de informatie zelf voor promotie, marketing, productontwikkeling en netwerkactiviteiten. De organisaties ontwikkelen ook toepassingen die inspelen op de wensen van toeristen.

VVV Nederland, het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) en het Nederlands Uitburo namen het initiatief voor de ontwikkeling van de landelijke databank.

Softwareontwikkelaar Ferranti Computer Systems is gevestigd in Amsterdam, Antwerpen en Gurgaon, een voorstad van het Indiase Delhi.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-09T11:38:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.