2e2 archiveert e-mailbijlagen installatiebedrijf

Ict-service provider 2e2 levert een archiveringsoplossing van EMC aan elektrotechnisch installatiebedrijf De Verkerk Groep uit Zwijndrecht. Met EMC SourceOne voldoet Verkerk Groep aan de wettelijke bewaarplicht en blijft alle e-mail bewaard. Van e-mailbijlagen wordt nu nog maar één exemplaar gearchiveerd.

Verkerk Groep is een elektrotechnisch installatiebedrijf uit Zwijndrecht met 400 medewerkers. De Groep is actief in de utiliteitsbouw en industrie, in de regeltechniek, paneelbouw en de zorgsector.

Accountants drongen bij De Verkerk Groep aan op een betere invulling van de bewaarplicht van e-mails en bijlagen.  Een andere reden om over te stappen op het nieuwe archiveringssysteem is de zware Exchange-belasting waar het bedrijf mee te maken had. Dit werd veroorzaakt door CAD-tekeningen die als mailattachment worden meegestuurd, meldt een woordvoerder van 2e2.

Wettelijke bewaarplicht

Met EMC SourceOne voldoet Verkerk Groep aan de wettelijke bewaarplicht en blijft alle e-mail bewaard. Van de e-mailbijlagen wordt nu nog maar één exemplaar gearchiveerd. De gearchiveerde mails worden binnen 24 uur gecomprimeerd en opgeslagen in SourceOne. Deze oplossing stroomlijnt en archiveert het mailverkeer en back-ups zou daardoor minder tijdrovend zijn.

De ‘live' opslag in Exchange is gehalveerd, waardoor de Exchange-omgeving veel sneller is geworden. Werknemers hoeven niet langer geforceerd e-mails te verwijderen, aldus de service provider.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-01T11:12:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.