Canon start adviesbedrijf informatiemanagement

Hardwareleverancier Canon start een adviesbedrijf voor document- en informatiemanagement voor grote Europese bedrijven. Het team van adviseurs moet uitgroeien tot vijfhonderd mensen die organisaties helpen bij het beheer van de groeiende stroom aan bedrijfsinformatie. De samenwerking is aangekondigd tijdens Canon Expo in Parijs. Tijdens dat congres maakt de leverancier van camera's en printproducten de bedrijfsstrategie bekend voor Europese publiek.

Het adviesbedrijf wordt eerst opgezet in het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Finland en Oostenrijk. Ict-dienstverlener Accenture is ingehuurd voor het opzetten van deze vestigingen. In 2011 wordt die groep met zes landen uitgebreid. Het is op dit moment niet bekend of de adviestak ook in Nederland wordt opgetuigd. Het bedrijf geeft later nog een toelichting op de aangekondigde samenwerking.

Canon stelt dat diensten steeds belangrijker worden in de bedrijfsstrategie. In een vooruitblik op de komende vijf jaar meldt het bedrijf dat het blijft kijken naar nichespelers die het product- en dienstenaanbod kunnen versterken.

Rol Accenture

Eerder berichtte Computable op basis van de bekendmaking in Parijs dat Canon en Accenture samen de nieuwe adviesorganisatie opzetten. Dat is niet juist, vertelt een woordvoerder van Accenture. 'Onze onderneming is ingehuurd om het nieuwe adviesbedrijf te helpen opzetten.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-12T11:21:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.