Getronics en Konica Minolta gaan samenwerken

Dit artikel delen:
Deal

Ict-dienstverlener Getronics en printerleverancier Konica Minolta gaan een Europees strategische samenwerking aan. De bedrijven gaan gezamenlijk reparatie-diensten, contractmanagement en servicedesk-diensten uitvoeren. De gezamenlijke diensten worden vanaf 1 januari 2011 in Nederland aangeboden, daarna wordt de dienstverlening uitgebreid naar andere Europese landen. De bedrijven hebben op 25 november 2010 een intentieverklaring getekend.

Door de samenwerking kunnen bedrijven hun activiteiten rond apparatuur, zoals onderhoud, beheer, contractmanagement en het optimaliseren van documentenstromen, onderbrengen bij één partij. De bedrijven denken door de samenwerking hun klanten beter te bedienen, doordat ze voor alle documentgerelateerde behoeften en vraagstukken bij één aanbieder terecht kunnen en profiteren van gezamenlijke kennis en kunde. De samenwerking moet vooral de dienstverlening aan grote klanten verbeteren.

Aanbieders van printers richten zich steeds vaker op dienstverlening. Printerleverancier Xerox kocht eind 2009 voor 4,4 miljard euro dienstverlener ACS over. Printerreus Canon maakte in oktober 2010 bekend dat het een adviestak voor document- en informatiemanagement voor grote Europese bedrijven opricht. Daarbij krijgen de Jappanners hulp van adviesbureau Accenture.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-26T11:16:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.