Brand vervangt Van Onsem bij Xerox Nederland

Dit artikel delen:

Martijn Brand is per 1 januari 2011 benoemd tot algemeen directeur van printerleverancier en documentdienstverlener Xerox Nederland. Brand neemt het stokje over van de Belg Jo Van Onsem die per 1 januari 2011 is benoemd tot algemeen directeur van Xerox Duitsland en plaatsneemt in het Europese directieteam. Brand richt zich voornamelijk op de uitbouw van het aanbod van diensten voor document- en informatiebeheer en verbetering van werkprocessen in het mkb en bij grote bedrijven.

Martijn Brand (45) was bij Xerox van 2006 tot 2009 als directeur Office Systems en later directeur Office Solutions Group & Large Accounts verantwoordelijk voor het mkb en de grootzakelijke markt.

In 2009 maakte Brand de overstap naar Xerox Oostenrijk, waar hij werd benoemd tot algemeen directeur. In zijn laatste rol bij de European Channel Group was hij onder meer verantwoordelijk voor het indirecte verkoopbeleid in Nederland.

Jo Van Onsem was sinds 1 juli 2007 algemeen directeur van Xerox Nederland en sinds 1 januari 2010 ook van België en Luxemburg. Ingrid Gonnissen is per 1 januari 2011 verantwoordelijk voor de resultaten in België en Luxemburg.

Overname ACS

Xerox richt zich naast de levering van printapparatuur steeds meer op dienstverlening. Volgens het bedrijf wensen klanten steeds meer dat de leverancier naast hardware ook aanvullende diensten levert. In 2009 kocht Xerox voor ruim 4,4 miljard euro de Amerikanse ict-dienstverlener ACS.

Door de overname verwacht Xerox zijn omzet uit diensten te verdrievoudigen tot ongeveer 7,5 miljard dollar per jaar. Voor de overname bestond de dienstverlening uit onderhouds- en servicecontracten voor hardware en documentmanagementoplossingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-05T11:32:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.