Content2context koopt taaltechnologie Carp

Handen schudden

Taaltechnologiespecialist Content2context uit Hengelo heeft de kennis, software en broncodes overgenomen van Carp Technologies. Dit bedrijf uit Enschede is gespecialiseerd in taaltechnologie en levert producten als een slimme zoekmachine, taalsoftware en een volautomatische tekstsamenvatter. Content2context is nu nog actief binnen de Benelux, maar ziet met de overname van Carp kansen op de Europese markt.

Carp Technologies werd in 1996 opgericht door vier doctoraalstudenten van de Universiteit Twente die technologie uit de onderzoeksomgevingen beschikbaar wilden stellen aan de markt. Naast het leveren van taaltechnologieproducten ontwikkelt het bedrijf projectbasis-toepassingen, waarin het verwerken van taal en tekst centraal staat.

Versterken

Content2Context, een zusterbedrijf van Xperts-4U, biedt producten en diensten aan voor het geautomatiseerd ontsluiten van informatie met behulp van taal- en teksttechnologie. Met de overname van Carp zegt het bedrijf zich versterkt te hebben op het gebied van automatisch metadateren van grote stromen digitale content, automatisch samenvatten van meertalige teksten, anonimiseersoftware, doelgroepbepaling (opbouwen van actuele profielen op basis van tekstanalyse), semantisch zoeken en merk- en imagobewaking (ontwikkelingen volgen van emoties rondom merk en organisatiebeleving op internet op basis van tekstanalyse).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-01T09:59:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.