Cegeka haalt Sharepoint-experts via DigiPoint

Handen schudden

De Belgische ict-dienstverlener Cegeka koopt de eveneens Belgische ontwikkelaar van webtoepassingen DigiPoint. Door die overname versterkt de dienstverlener de kennis van Microsoft.NET, Sharepoint en gebruikerservaring van webapplicaties en websites. De overgenomen partij heeft 56 medewerkers en behaalde in 2010 een omzet van vijf miljoen euro.

De koper verwacht die kennis van Sharepoint ook bij Nederlandse klanten in te zetten. Cegeka is namelijk het moederbedrijf achter onder andere de Veenendaalse dienstverlener Databalk die de bedrijfsnaam sinds begin 2011 heeft omgedoopt in Cegeka.

Naast webontwikkeling levert DigiPoint ook datacenter-,  infrastructuur- en  adviesdiensten. Het overgenomen bedrijf brengt die webhostingdiensten onder in de datacenters van Cegeka.

Algemeen directeur van DigiPoint, Peter Ryckaert: 'De schaalgrootte die Cegeka ons biedt is belangrijk voor de beschikbaarheid en continuïteit van die websites.' Hij denkt dat zijn bedrijf als onderdeel van de Cegeka-groep meer en grotere projecten aankan. DigiPoint realiseerde projecten voor onder meer Bandag (Bridgestone), General Motors, Leonidas, PSA HNN en het Rode Kruis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Schaalgrootte Cegeka met 1500 man/vrouw, kom op zeg!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-29T15:26:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.