Bedrijfsleven veelal niet bekend met Xbrl

Het Nederlandse bedrijfsleven blijkt weinig te weten van Xbrl. Toch zal deze gegevensuitwisselingsstandaard door de overheid worden ingevoerd en zullen de ondernemingen daaraan moeten voldoen.

Ernst & Young heeft Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen gevraagd waar zij staan als het om het invoeren van Xbrl (extensible business reporting language) gaat. Zij zeggen in meerderheid er vooralsnog niet voor te voelen om over te stappen op deze standaard voor (financiële) gegevensuitwisseling meldt nieuwssite Webwereld . Meer dan de helft zegt nog nooit van Xbrl gehoord te hebben.
 
"Het veranderingsproces is echter onomkeerbaar", zegt Tom Vreeburg van Ernst & Young in een interview met  Webwereld. "Te veel partijen hebben belang bij een vergaande vorm van digitalisering van de gegevensuitwisseling om de acceptatie van xbrl nog te kunnen stoppen."
 
Door de overheid wordt de standaard inmiddels volop ondersteund. De eerste initiatieven, onder meer door de Belastingdienst en het Centraal Bureau voor de Statistiek, zijn gestart. Eerder dit jaar werd echter duidelijk dat de nieuwe aanlevermethode van gemeentelijke financiële informatie aan het CBS voorlopig nog geen succes is. De meeste gemeenten hielden vast aan het aanleveren via Excel.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De overheid is veelal niet bekend met wat belangrijk is voor het bedrijfsleven. Een simpel voorbeeld is de informatie voor bedrijven op de gemeentelijke websites. Het big brother denken met Xbrl is weer echt zo'n overheids move. Wat ik nog het ergste vind is dat Ernst & Young zegt dat het onomkeerbaar is. Dit geeft geen blijk van brede kijk op de zaken.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-26T14:36:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.