Xerox besteedt productontwikkeling uit

Printerleverancier en documentdienstverlener Xerox besteedt de ontwikkeling van kopieer- en printproducten deels uit aan het Indiase ict-bedrijf HCL. Door de overeenkomst stappen zeshonderd Xerox-medewerkers over naar het Indiase bedrijf. Daaronder zijn ook zes medewerkers van de Xerox-vestiging in Venray. De activiteiten die worden uitbesteed zijn de ontwikkeling van software, elektronica en de mechaniek van de apparatuur. Het betreft medewerkers die zich specifiek bezig houden met platform-development, infrastructuur en kwaliteitscontroles.

Volgens Xerox is de keuze voor uitbesteding een stap om de eigen standaarden voor productontwikkeling op peil te houden. Xerox heeft wereldwijd ongeveer 134.000 medewerkers in dienst.

De uitbesteding past in de trend dat printerleveranciers steeds meer veranderen van productleverancier naar documentdienstverlener. Eind mei 2011 kocht Xerox voor een onbekend bedrag de Britse dienstverlener Newfield IT.

Overname ACS

Eind 2005 werd bekend dat het bedrijf wereldwijd nog eens 2500 banen schrapt. De printerleverancier nam in 2009 voor 6,4 miljard dollar (4,4 miljard euro) de Amerikaanse ict-dienstverlener Affiliated Computer Services (ACS) over. Door die overname verwacht het bedrijf zijn omzet uit diensten te verdrievoudigen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-27T15:54:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.