Open Text koopt Global 360 om BPM-aanbod

Handen schudden

Leverancier van sofware en advies voor documentbeheer Open Text, koopt bpm-leverancier Global 360. Met de overname is ongeveer 260 miljoen dollar gemoeid. De documentdienstverlener verwacht dat de producten van Global 360 het productaanbod vooral aanvullen op het gebied van bpm. De overname past volgens de kopende partij ook in de groeiende vraag naar business proces management (bpm).

Global 360 levert onder andere een zaaksysteem. Met die software voor case management worden verschillende processen binnen een bedrijf gevolgd en beheerd.

Open Text stelt dat het door de overname de beschikking krijgt over ongeveer driehonderd r&d- medewerkers die gespecialiseerd zijn in zaakbeheersystemen voor financiële dienstverleners, nutsbedrijven, overheden, biowetenschappen en andere sectoren.

De koper zegt door de overname beter te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar bpm. Op 10 augustus 2011 wordt  bij de presentatie van de jaarcijfers (gebroken boekjaar) meer bekendgemaakt over de gevolgen van de overname voor de organisatie van beide bedrijven.

Aegon

Zowel Global 360 als Open Text houden kantoor in Nederland. Een grote klant van Global 360 in Nederland is verzekeringsmaatschappij Aegon. Open Text heeft in Nederland onder andere klanten in de publieke sector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-14T15:51:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.