Platinum Equity koopt Quark Software

Dollars

De Amerikaanse softwareleverancier Quark is overgenomen door de Amerikaanse investeerder Platinum Equity. Het is niet bekend wat de investeerder heeft betaald voor de leverancier van software voor de opmaak van tekst en beeld. Quark is vooral bekend van Xpress, de tegenhanger van het pakket InDesign van Adobe. Platinum is voornamelijk geïnteresseerd in de nieuwe producten van Quark. Die programmatuur is gericht op digitale publicaties, in plaats van traditionele printuitgaven.

Quark helpt vormgevers en ontwerpers met de publicaties in gedrukte media en op tablets, smartphones en sociale netwerken. Quark-directeur Raymond Schiavone verwacht dat zijn bedrijf onder de vleugels van Platinum sneller kan uitbreiden.

Quark heeft softwareprogramma QuarkXPress vernieuwd en hoopt daarmee de leiding te nemen in digitaal publiceren.

Het uit Denver afkomstige Quark is een van de bekendste producenten van software voor de grafische industrie. Het opmaakprogramma QuarkXpress en content-beheersoftware Quark DMS (Database Management System) zijn de bekendste producten.

Aantal landen uitbreiden

De investeerder praat met het management van het softwarebedrijf over de toekomst van de leverancier. Quark is nu in ruim 160 landen actief, maar wil het aantal landen uitbreiden. Er wordt ook gesproken over de ontwikkeling van nieuwe producten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-09T14:24:00.000Z Laura Kempenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.