Adobe benoemt IBM'er tot Benelux-directeur

Ecm-leverancier Adobe Systems heeft Derk-Jan Brand (51) benoemd tot algemeen directeur van de Benelux-organisatie. Brand moet de marktpositie in Nederland, België en Luxemburg versterken. Brand leidde voor zijn benoeming bij Adobe de verkooporganisatie voor software voor enterprise content management (ecm) software van IBM in de Benelux. Brand vervangt Kris Cole die sinds begin 2009 directeur was. Cole trad in juni 2011 uit dienst voor een sabbatical. Hij werkte in totaal zeven jaar lang voor Adobe.

Brand is vanaf juni 2011 begonnen maar zijn nieuwe werkgever hield zijn benoeming een tijdje onder de pet. Een woordvoerder meldt dat de wissel aan de top van de Benelux-organisatie niets te maken heeft met de eind augustus 2011 aangekondigde reorganisatie van het bedrijf.

Brand was eerder directeur Benelux & Nordics van ecm-leverancier FileNet. Dat bedrijf werd in 2006 door IBM ingelijfd. Voor zijn baan bij FileNet was Brand als medeoprichter verbonden aan Sales Coaching and Consultancy (SC&C) en werkte hij als verkoopdirecteur bij Uniface/Compuware.

Adobe, dat vooral bekend is van de pdf-lezer Acrobat Reader, ziet vooral groeimogelijkheden in de markt voor autorisatie van bestanden, de optimalisatie van online marketing en het vestleggen en verbeteren van gebruikerservaring.

Adobe Benelux

De Benelux-organisatie van Adobe houdt hoofdkantoor in Amsterdam en heeft een vestiging in Brussel. In Nederland werkt Adobe samen met partners als Deloitte, Logica en Capgemini.

Bij de Benelux-organisatie werken voornamelijk marketing- en verkoopmedewerkers. Het bedrijf behaalde in 2010 een omzet van bijna vier miljard dollar. Ongeveer een derde deel daarvan wordt in Europa behaald.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-06T16:23:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.