SAP neemt Crossgate over

SAP neemt voor een onbekend bedrag het Amerikaanse Crossgate over, leverancier van business process management (bpm)- en electronic data exchange (edi)-oplossingen. Met de oplossingen van Crossgate kunnen bedrijven volgens SAP geïntegreerd in één netwerk data uitwisselen met partners, klanten en leveranciers.

Als gevolg van de overname kunnen organisaties en hun zakelijke partners op bedrijfsniveau gaan netwerken, aldus SAP. De uitwisseling van data wordt volgens de softwareleverancier eenvoudiger. Daarnaast kunnen zakelijke e-commerce processen tussen klanten en leveranciers gemakkelijker worden gestroomlijnd en geautomatiseerd, zo beweert de Duitse leverancier. De definitieve overname van Crossgate, dat zijn hoofkantoor heeft staan in de Amerikaanse stad Atlanta, vindt naar verwachting op 1 november 2011 plaats.

Ruim veertigduizend organisaties wereldwijd in verschillende branches wisselen met behulp van Crossgate documenten en data uit, doordat ze via één netwerk met elkaar zijn verbonden. Door klanten eenmalig toegang te geven tot het netwerk en te linken aan vooraf gedefinieerde profielen van partners, brengt Crossgate organisaties en hun zakelijke partners met elkaar in contact. De e-invoicing diensten van Crossgate dekken het digitale proces van ontvangst en verzending van facturen af, inclusief handtekeningen en toezicht op naleving van internationale wetten en regels. De oplossing is geïntegreerd met de backend-systemen en financiële processen bij de klant, aldus SAP. De leverancier hoopt met de overname van Crossgate een sterkere speler te worden in de groeimarkt die bpm heet.

Crossgate en SAP werkten al samen

Crossgate maakt al langer deel uit van het SAP-ecosysteem. In oktober 2008 ontving Crossgate een investering van SAP. Snel daarna werd het partnership uitgebreid en kwam er een reseller-overeenkomst; SAP biedt sindsdien wereldwijd zijn klanten Crossgate's B2B Content Engine aan onder de productnaam SAP Information Interchange application by Crossgate. Recent werd deze overeenkomst uitgebreid met SAP E-Invoicing for Compliance application by Crossgate.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-22T12:53:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.