VU slijt enquêtesoftware aan Gorter-broers

Het enquêtesoftwarebedrijf eXamine, opgestart door de Vrije Universiteit (VU), is verkocht aan ict-ondernemers Marco en Danny Gorter. eXamine maakt online enquêtesoftware waarmee vragenlijsten kunnen worden opgesteld en beheerd. De software wordt veelal ingezet voor sociaal wetenschappelijke research, maar ook tevredenheidsonderzoeken en opiniepeilingen. Zo zijn onderzoeksbureaus niet meer nodig en kunnen bedrijven en instanties zelf direct enquêtes publiceren. Voor welk bedrag eXamine aan de ondernemers is verkocht, is onbekend.

De ondernemers zijn geen onbekenden van eXamine, want de broers hebben bijgedragen aan de ict-structuur van eXamine, zoals een koppeling tussen de software en cloudomgeving Ulubulu. De broers Gorter zijn niet van plan Ulubulu en eXamine samen te voegen, maar willen wel gebruikmaken van de klantengroepen van beide softwareprogramma's.

Op de website van eXamine is te lezen dat er geen nieuwe accounts meer worden gemaakt voor gebruik van de software en dat onderzoeken die na 31 december 2011 doorlopen, niet via eXamine zouden moeten worden gedaan. Hoewel VU en Universiteit Groningen de software momenteel gebruiken, is het niet zeker dat zij hiermee door blijven gaan. Elke faculteit beslist zelf of er een licentie wordt aangevraagd voor eXamine, dus ondanks de eigen ontwikkeling door VU wordt er niet universiteitsbreed een licentie aangekocht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-04T13:09:00.000Z Laura Kempenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.