Chipsoft automatiseert ICT-omgeving Reade

Dit artikel delen:

Centrum voor revalidatie en reumatologie Reade wordt het komende jaar volledig geautomatiseerd door zorgsoftwareleverancier Chipsoft. Na de Sint Maartenskliniek in Nijmegen is het Amsterdamse Reade hiermee het tweede grote revalidatie- en reumatologiecentrum dat kiest voor het ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS) CS-EZIS.Net van Chipsoft.

Raede krijgt het ZIS/EPD (elektronisch patiëntendossier) van Chipsoft geïmplementeerd om aan de wensen en eisen van zowel de revalidatie als van de reumatologie te voldoen. Daarnaast zet Chipsoft ook een e-healthplatform op voor het centrum via het Zorgportaal. Het CS-EZIS.Net is klaar voor de invoering van DOT (het plan 'Diagnose Behandeling Combinaties op weg naar Transparantie') en de webservice Grouper. Het systeem geeft een sneller en completer overzicht van gegevens dan het huidige systeem en ook kan er efficiënter en effectiever gecommuniceerd worden met de verwijzer. ‘Vooral in de digitale correspondentie, de verbinding met de onderzoeksdatabase en hopelijk straks ook met de apotheek, denken wij grote voordelen te behalen voor ons en voor de cliënt', meent Dirkjan van Schaardenburg, divisiemanager Reumatologie van Raede.

Toename efficiency

‘De winst zit vooral in de gewijzigde en verbeterde werkprocessen die door het ZIS/EPD van Chipsoft mogelijk worden', vervolgt Silvia Pintabona, programmamanager EPD van Reade. We hebben de voordelen van de digitale dossiers, waardoor we op alle handelingen met papieren dossiers besparen. We kunnen de brieven efficiënter genereren. We hoeven gegevens slechts eenmaal vast te leggen voor meervoudig gebruik, waardoor bij elk werkproces kan worden geput uit de cliëntregistratie van een centrale bron. Kortom, de efficiency zal aanzienlijk toenemen met het CS-EZIS.Net. Dat resulteert in besparingen. Met Chipsoft kiezen we voor een procesbegeleidend systeem, waarin dossiervoering een centrumbrede rol speelt.'

De impact van de ZIS/EPD-implementatie zal naar verwachting groot zijn binnen Reade. Vandaar dat er is gekozen voor een gefaseerde implementatie. Pintabona: ‘De invoering van het CS-EZIS.Net raakt de primaire en ondersteunende processen in de hele organisatie en impliceert alleen al daardoor een omvangrijk veranderingsproces met veel betrokkenen. Het vraagt veel inzet van alle medewerkers en vereist een strakke projectplanning. Niet alleen moeten we leren werken met een nieuw systeem, we moeten ook procedures en werkwijzen uniform maken, zodat deze door het ZIS/EPD verwerkt kunnen worden. Dit proces moeten we niet onderschatten.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-11T11:17:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.