CIO schuift ECM-strategie voor zich uit

Dit artikel delen:

Ruim één op de drie ict-directeuren in Nederland heeft geen informatie- en documentstrategie vastgelegd. Het onderwerp staat hoog op de agenda, maar de cio's schuiven het vastleggen van een vastomlijnde ecm-visie voor zich uit. Dat blijkt uit onderzoek van documentdienstverlener Ricoh onder Nederlandse cio's. Procesverbetering wordt genoemd als belangrijkste reden voor het formuleren van een document- en informatiestrategie.

In het onderzoek bogen 145 cio's zich over verschillende stellingen. 55 procent heeft een informatie- en documentstrategie geformuleerd. 37 procent van de cio's zegt dat beleid voor informatiebeheer de gemoederen bezig houdt, maar heeft nog geen visie vastgelegd. Bijna de helft van die groep noemt de termijn van een jaar, 30 procent zegt binnen twee jaar een strategie vast te leggen en een kwart van de groep zegt binnen een half jaar een ecm-visie vast te hebben gelegd. 8 procent van de ondervraagden vindt het niet nodig om een documentstrategie vast te leggen.

De belangrijkste redenen voor het formuleren van een ecm-visie die worden genoemd zijn procesverbetering (54 procent) en verbetering van de toegankelijkheid van gegevens (36 procent). De kwaliteit van informatie, beveiliging en beheer zijn volgens de cio's ook belangrijke drijfveren. Medewerkerstevredenheid wordt opvallend weinig genoemd. 2 procent van de ict-directeuren noemt dat als reden voor het opstellen van een ecm-plan.

Het nieuwe werken

Ricoh benadrukt in een toelichting dat juist die medewerker een belangrijke rol speelt in de trend van het nieuwe werken. 'Met de juiste toegang tot informatie kan onafhankelijk van plaats en tijd gewerkt worden.'

Aan het onderzoek werkten 145 cio's mee van Nederlandse bedrijven van verschillende omvang en uit verschillende branches.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-17T08:32:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.